Fransa'da Renault çalışanları, yöneticileri rehin aldı

Fransa'nın kuzey batısında bulunan Morbihan bölgesinde, Renault Group'a ait bir fabrikada çalışan işçiler, fabrikanın etrafını ablukaya alarak, yöneticileri alıkoydu. İşçi sendikası temsilcisi Goff, gerçekleştirdiği açıklamada, talepler karşılanana kadar hiç kimseyi serbest bırakmayacaklarını belirtti.

OTOMOTİV 28.04.2021, 01:35 28.04.2021, 16:18
Fransa'da Renault çalışanları, yöneticileri rehin aldı

En büyük hissesi Fransız devletine ait otomotiv devi Renault, Morbihan bölgesinde bulunan Caudan şehrindeki Fonderie de Bretagne fabrikasını satma yönünde karar aldı.

Yaklaşık olarak 350 çalışan ve aileleri, fabrikanın satılması ile işsiz kalacakları gerekçesiyle karara karşı çıkarak, sabah saatlerinden itibaren fabrika giriş ve çıkışlarını kapattı.

Yöneticiler rehin tutuluyor

Fabrika çalışanları, yöneticileri rehin aldı.

CGT (Genel İş Konfederasyonu) işçi sendikasının temsilcilerinden Mael Le Goff, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, istekleri karşılanana kadar hiç kimseyi serbest bırakmayacaklarını ifade etti.

Şirket tarafından gerçekleştirilen açıklamada, işçilerin eylemi ve 7 yöneticinin rehin alınması kınandı.

Fabrikaya yönelik ablukanın bir an evvel kaldırılması, rehin tutulan yöneticilerin salıverilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, üretimin sürmesi ve çalışanların işlerini yitirmemesi için fabrikayı satın alacak müşteri arayışının devam ettiği söylendi.

Maddi zorluklar yaşanıyor

Firma, geçtiğimiz mart ayı sonlarına doğru, tasarruf planlarının bir parçası olarak satış kararını duyurmuştu.

Çalışma, Ekonomi ve Sanayi bakanlıkları ile firma temsilcileri arasın dün gerçekleştirilen toplantıda, işçilerin işlerinin korunması için kurtarma fonu oluşturulacağı kaydedildi. Fabrika personelleri, söz konusu fonun çalışanları tekrar sınıflandırarak işlerinden atmayı planladığını öne sürüyor.

Yorumlar (0)