Ferrari'den yeni model müjdesi! 15 araç geliyor!

Ünlü otomobil markası Ferrari, 2026 yılına kadar 15 yeni modelini tanıtacak. Şirketin araçlarından biri olan Purosangue, Eylül ayında görücüye çıkacak. Detaylar haberde...

OTOMOTİV 20.06.2022, 16:09 21.06.2022, 15:08 Hakan Öksüz
Ferrari'den yeni model müjdesi! 15 araç geliyor!

Lüks otomobil tutkunları, önümüzdeki yıllarda hangi markaların nasıl araçlar üreteceğini araştırıyor. Çok sayıda otomobil markası, değişen şartlara ayak uydurarak elektrikli araç üretimine başladı. Kendi araçlarının, rakiplerinin ürettiği elektrikli otomobillerden daha üstün olduğunu kanıtlama yarışına giren markalar, pazarda daha fazla söz sahibi olmak istiyor.

Dünyaca ünlü İtalyan otomobil şirketi Ferrari, elektrikli otomobil pazarına girmek için diğer markalar gibi agresif bir tutum sergilemiyor. Bununla birlikte elektrikli araç üretimi için çalışmalara başlayan Ferrari, bu alanda Elon Musk'ın Tesla'sını geride bırakacağından oldukça emin görünüyor.

2018'den bu yana 15 yeni modelini tanıtan İtalyan Ferrari, bundan sonraki dört yılın da birçok sürprize gebe olduğunu bildirdi. Şirketten edinilen bilgilere göre Ferrari, 2026 yılına kadar 15 yeni otomobilini piyasaya sürecek. 

Şirketin SUV aracı Purosangue, Eylül'de geliyor!

Bu araçlardan ilkinin, Eylül ayında piyasaya sürülecek olan Purosangue olduğu öğrenildi. Böylece ilk defa Ferrari markalı bir SUV araç, trafikteki yerini almış olacak. Şirketin ürettiği en tartışmalı otomobillerden biri olan Purosangue, piyasanın gözde SUV araçlarından Lamborgini Urus ve Aston Martin DBX ile boy ölçüşebilecek mi? Otomobil tutkunları, bu sorunun yanıtını merak ediyor. 

Ürün gamında değişikliğe gidiliyor!

Ferrari tarafından önümüzdeki dört yıl içinde tanıtılacak 15 modelden birinin, tamamen elektrikli olacağı kaydedildi. Şirket, 2026 yılına kadar otomobil portföyünü yenilemek istiyor. Üretilen otomobillerden yüzde 55'inin hibrit ve yüzde 5'inin elektrikli olacağı öğrenildi. Şirketin üretimlerinden sadece yüzde 40'ının içten yanmalı motora sahip olacağı belirtildi.

Emisyon kuralları, 2030 yılı itibarıyla çok daha fazla değişikliğin yapılmasını zorunlu kılacak. Bu yıldan sonra üretilecek araçların yüzde 40'ı hibrit, yüzde 40'ı ise elektrikli olmak zorunda.

Yorumlar (0)