Erdoğan Togg'u test etti

Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde yerli otomobil Togg'un en son prototipinin test sürüşünü gerçekleştirdi.

OTOMOTİV 06.08.2022, 19:25 08.08.2022, 08:54
Erdoğan Togg'u test etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde iştirak ettiği 'Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ne Değer Katanlar Ödül Töreni'nin akabinde deneme ve test süreçleri devam eden ülkemizin otomobili Togg'un test sürüşünü yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden test sürüşüne dair gerçekleştirdiği paylaşımda, "Cennet ülkemizin yollarında... Milli ve yerli..." notunu düştü.

Bahse konu paylaşımda, Erdoğan'ın test sürüşü esnasında çekilen fotoğrafları da aktarıldı.

Seri üretime geçiliyor

Diğer yandan, 29 Ekim 2022'de Togg tesisinin seri üretime hazır duruma gelmesi öngörülüyor. 

Sınai ve fikri mülkiyeti yüzde 100 ülkemize ait global bir marka oluşturmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini meydana getirmek amacıyla yola çıkan Togg, bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır vaziyette olacak.

Uluslararası teknik yeterlilik testlerinin sona ermesinin akabinde önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonlarında C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV asfalta inecek.

Akabinde yine C segmentindeki hatchback ve sedan modelleri üretim sırasına alınacak.

İlerleyen senelerde C-MPV ve B-SUV'un da ailenin ferdi olmasıyla, aynı DNA’ya sahip ve beş modelden meydana gelen ürün gamı tamamlanıyor olacak. Togg, 2030 yılına dek tek bir platformdan beş farklı model üretimiyle toplamda 1 milyon adet araç üretmeyi hedefliyor.







Yorumlar (0)