Elon Musk duyurdu: Tesla artık 2 kat daha iyi çalışacak

Rakiplerinin güçlendiği bir dönemde Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’nın otonom sürüş yazılımının şimdikinden 2 kat daha iyi çalışacağını söyledi.

OTOMOTİV 08.03.2021, 15:30 08.03.2021, 15:43
Elon Musk duyurdu: Tesla artık 2 kat daha iyi çalışacak

Değişen ulaşım ihtiyaçları çerçevesinde son yılların en popüler elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla'nın, rakipleri de hızla artıyor. Hal böyle olunca, ABD’li şirket kullanıcılarına yenilikler sunmak için çalışmalara hız verdi. 

Elon Musk, hazırladıkları beta test programıyla otomobillerdeki sürücüsüz yazılımını 2 kat daha iyi çalıştıracaklarını açıkladı. Diğer taraftan açıklamanın ‘Ford Mustang Mach-E’ haberlerinin en sık yapıldığı dönemde paylaşılması, rakip firmaya bir gönderme olarak yorumlandı.

Rakipleri güçleniyor

Otomotiv endüstrisindeki rekabet ortamı, pazarın ağabeyi konumunda bulunan markalardan olan Tesla’yı da bu duruma göre hareket etmek zorunda bırakmışa benziyor. Tesla’nın şubat ayında ABD elektrikli otomobil pazarındaki payı yüzde 69’a düştü. Bir önceki yıl ise markanın otomobil satışlarındaki payı yüzde 81 seviyesindeydi.


Tesla mı yoksa Waymo mu?

Waymo CEO’su John Krafcik ise, geçtiğimiz ocak ayında Tesla yazılımının, Waymo markasının otonom yazılımı ile rekabet etmekten uzak olduğunu söyledi. Krafcilk, “Tesla yardımlı sürüşlü otomobiller üretiyor. Waymo ise sürücüye hiç ihtiyaç duymayan otomobiller inşa ediyor” dedi.
 

Yorumlar (0)