Elektrikli şarj istasyonu girişimlerine 20 milyon TL destek verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teknolojik girişimleri destek paketini açıkladı. Resmi Gazete’de paylaşılan düzenlemeye göre araç istasyonu yatırımlarına 20 milyon Türk lirasına ve teknolojik ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara da 10 milyon Türk lirasına kadar yardım yapılacak.

OTOMOTİV 22.03.2022, 15:25
Elektrikli şarj istasyonu girişimlerine 20 milyon TL destek verilecek

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan düzenlemeye göre araç şarj istasyonu yatırımlarına büyük bir destek verilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına dair paylaşılan yönetmelikte teknoloji yatırımlarında destek paketi açıklandı.

Geri ödemesiz 20 milyon lira verilecek

Paylaşılan pakete göre elektrikli şarj istasyonu girişimlerinde yatırımcılara 20 milyon Türk lirası ve yatırım bedellerinin yüzde 75’ine kadar geri ödemesiz olarak destek verilecek. Destek paketi ile birlikte alınacak teçhizat ve makinelerin 3 yıl olan kiralanamama ve satılamama süreleri ise 1 yıla indirildi. Devretme işlemlerinde de 1 yıl süresi var ve bu işlemlerde devir işlemleri sonrasında teçhizat ve makinelerin kullanım amacının değişmemesi gerekiyor.

Teknolojik ürünlerin geliştirilmesi için 10 milyona varan destek

Paylaşılan pakete göre ayrıca Ar-Ge çalışmaları ile teknoloji ürünlerin geliştirilmesi adına da 10 milyon Türk lirasına ve proje bedelinin yüzde 60’ına kadar geri ödemesiz olarak destek verilecek. Yatırımcıların teminat vermeleri durumunda ise paranın yüzde 25’lik bir kısmı ön ödeme olarak ödenecek. Desteği kullanan şirketlerin 36 ay içinde projelerini tamamlaması isteniyor. Herhangi sorun yaşanması durumunda ise tek seferlik olarak 6 aylık bir ek süre tanınacak.

Yorumlar (0)