Elektrikli araç pazarına sürpriz ortak: Teknoloji devi de piyasaya giriyor

Son dönemlerde elektrikli araçlara olan yoğun ilgiden dolayı birçok firma da bu pazara doğru yönelmiş vaziyette. Son olarak Xiaomi'nin elektrikli aracının kamuflajlı fotoğrafları internete sızdırıldı.

OTOMOTİV 09.01.2023, 12:41 09.01.2023, 12:47
Elektrikli araç pazarına sürpriz ortak: Teknoloji devi de piyasaya giriyor

Geçtiğimiz sene, kendi elektrikli aracını üretecek olan firmalar arasına Çinli Xiaomi firması da eklenmiş ve çalışmalarına hız vermişti.

Xiaomi, Xiaomi Pilot otonom sürüş sistemince desteklenecek olan ilk elektrikli aracını 2024 senesinde yola çıkarmayı amaçlıyor.

Xiaomi'nin elektrikli aracı sızdırıldı

Çinli teknoloji firması Xiaomi'nin gelecek yıl satışa çıkarmayı planladığı elektrikli aracın fotoğrafları sızdırıldı.

Çin'de halka açık yollarda yoğun kamuflaj içerisinde testi yapılan ilk Xiaomi aracın teknik özellikleri Çinli kaynaklardan elde edilen bilgileri de ortaya çıkardı.

Xiaomi'nin elektrikli aracı hangi özelliklerle geliyor?

Xiaomi'nin aracı Modena kod isimli bütünüyle elektrikli bir sedan olacak. Öncesinde aracın 22 bin ve 29 bin dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olması beklenirken, şimdi ise bu fiyat 40 bin dolar bandına dek çıktı.

Şimdiye dek paylaşılan bilgilere göre her bir tanesi Qualcomm 8295 çip barındıran üç versiyon olarak satışa çıkartılacak.

Xiaomi'nin amacı senede 10 milyon satış

Xiaomi'nin patronu Lei Jun, ilk 5'e girmek için senelik 10 milyonun üzerinde elektrikli araç satmayı hedeflediklerini kaydetti.

Lei Jun'a göre elektrikli otomobil segmenti olgunluğa ulaştığında, pazarın %80'i 5 markanın hakimiyetinde olacak ve bunlardan bir tanesi de Xiaomi olacak.

Yorumlar (0)