Dikkat! Araç başına 5 bin lira cezası var

Yetki belgesine sahip olmadan ikinci el otomobil alım-satımı yapanlara ilk araçta 5 bin liralık ceza kesileceği bildirildi. 

OTOMOTİV 06.08.2020, 11:22 06.08.2020, 11:28
Dikkat! Araç başına 5 bin lira cezası var

Yetki belgesine sahip olmak, ikinci el otomobil alım-satımı yapanlar için zorunlu oldu. Söz konusu uygulamanın, 1 Eylül günü başlayacağı kaydedildi. Yetki belgesine sahip olmayanlar, 1 Eylül'den sonra otomobil alım-satımı yapamayacak. 

Yeni düzenlemenin uygulanmasına az bir zaman kala ikinci el otomobil alım-satımı yapan 50.000 işletmenin oldukça az bir bölümünün yetki belgesini aldığı tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına giden yönetmelik değişikliğiyle yetki belgesine sahip olmadan araç satanlara araç başına 5 bin liralık ceza kesileceği ifade ediliyor. 

Yeni değişiklik doğrultusunda yetki belgesine sahip olmadan otomobil alım-satımı yapan şahıslara ilk araçta 5 bin lira ceza kesileceği, cezanın ardından satış işlemlerini sürdürmeleri durumunda ise araç sayısına göre bu cezanın artacağı bildirildi. 

Öte yandan, ikinci el otomobil alım-satımının kayıt dışı olarak gerçekleştirilmesi durumunda bunu yapan kişilerin belirlenip Hazine ve Maliye Bakanlığına ihbar edileceği, haklarında inceleme başlatılacak olan kişilerin vergi mükellefi haline getirilip beyanname cezasının uygulanacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)