Çin'de otomobil satışları yüzde 80 düştü!

Çin'deki binek otomobil perakende satış rakamlarının koronavirüsten dolayı Şubat ayında yüzde 80 düştüğü açıklandı.

OTOMOTİV 04.03.2020, 14:27 04.03.2020, 14:37
Çin'de otomobil satışları yüzde 80 düştü!

Çin Binek Otomobil Derneği'nin (CPCA) yaptığı açıklamada, Çin'in genel binek otomobil satışlarının Şubat ayında yüzde 80 düştüğü kaydedildi. Toplam satış sayıları ise açıklanmadı.

CPCA, "bayiler Şubat ayının ilk üç haftasında yavaş yavaş çalışmaya geri döndü ancak yine de beklenen seviyede değil" açıklamasında bulundu.

Toyota açıkladı

Çin'deki Şubat satışlarını rapor eden ilk büyük küresel otomobil üreticisi olan Japon otomobil devi Toyota, Şubat ayında 23 bin 800 Toyota ve premium model Lexus otomobil satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi.

"İkinci çeyrek daha iyi olacak"

Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin'de 2 bin 900'den fazla insanı öldüren koronavirüsün yayılmasını engelleme çabaları, küresel tedarik zincirlerini bozarken tüketici talebini de düşürüyor.

Toyota'nın en büyük rakiplerinden biri ve Çin'in ikinci büyük yabancı otomobil markası olan General Motors (GM), otomotiv sektörünün bu yılın ilk çeyreğinde “ciddi zorluklarla” karşı karşıya geleceğini, ancak durumun ikinci çeyrekte daha iyiye gideceğini açıkladı.

Yorumlar (0)