CES’te tanıtıldı: Togg'dan dünyada bir ilk

Togg, dünyada türünün tek örneği olan akıllı aygıta entegre dijital varlık cüzdanını, CES 2023’te duyurdu.

OTOMOTİV 09.01.2023, 23:49
CES’te tanıtıldı: Togg'dan dünyada bir ilk

Togg açıklaması doğrultusunda, teknolojideki son yeniliklerin ve ilklerin bir araya gelme noktası olan CES’te (Tüketici Elektroniği Fuarı) yarından sonrasının mobilitesine dair vizyonunu ortaya koyan Togg, kullanıcıların mobilite tecrübesini üst düzeye taşıyacak teknoloji ürünlerini duyurdu.

Togg, dünyada türünün tek örneği olan akıllı aygıta entegre dijital varlık cüzdanını, Avalanche'nin üzerine geliştirdi. Bahse konu cüzdan ile kullanıcılar seyir halindeyken dijital varlıklarına ulaşma, bunları güvenli bir biçimde saklama ve gönderme dahil limitsiz kullanım senaryosuna da sahip olacak.

Diğer taraftan Togg, kullanıcıların eşsiz dijital varlıklara ulaşabilecekleri bir NFT pazaryeri oluşturduğunu bildirdi. Kullanıcılar, Togg NFT pazaryeri vasıtasıyla akıllı aygıtlarının ekranlarından NFT’leri görüntüleyip kullanabilecek.

Söz konusu NFT’ler özel bir 'Sanat Modu' ile kullanıcıların ekranında yer alacak. Mevzubahis özelliklere ilave olarak, Togg'un blok zincirindeki tedarik zinciri projesi de kullanıcıların aygıtların servis ve ulaşım geçmişine, değişen parçalarına kolay bir şekilde erişmelerini sağlayacak. Böylelikle de kullanıcılar aygıtlarının onarım ve bakımı hususunda çok daha fazla kontrol ve şeffaflık sağlayacak.



"Kullanıcı tecrübesini başka bir noktaya çıkarmak istiyoruz"

Togg CEO'su (Üst Yönetici) Gürcan Karakaş, Togg akıllı aygıtlarını üçüncü yaşam alanı olarak nitelendirdiklerini kaydederek, şu sözleri sarf etti:

"Kullanıcıyı merkez noktaya alarak, akıllı aygıtımız ve dijital ürünlerimizin çevresinde, herkes için erişilebilir ve açık bir ekosistem oluşturmak için çabalıyoruz. Birbirlerinden bağımsız olan ekosistemleri birbirlerine bağlamak ve kesintisiz akıllı yaşam çözümleri üretebilmek üzere blok zinciri teknolojisindeki faaliyetlerimizde, dünyanın ve Türkiye'nin en iyileriyle iş birliklerimize devam ediyoruz. Bu doğrultuda stratejik partnerimiz Ava Labs’ın blok zincirinde geliştirdiğimiz ürün olan dijital varlık cüzdanıyla, kullanıcıların mobilite tecrübesini başka bir noktaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Mobilite ekosisteminin bir limiti yok, biz nereye dek götürürsek oraya dek gidecek."

Ava Labs'ın CEO'su Emin Gün Sirer ise "Togg, geçtiğimiz sene block zinciri girişimlerinin yeri olarak Avalanche'ı seçti ve çok iyi bir öngörü ortaya koydu. Şimdi ise akıllı mobiliteyi dönüştürme hususundaki cesur vizyonunu gerçeğe dönüştürme yolunda çok büyük bir adım daha attı." sözlerini sarf etti. 


(Karakaş)

Yorumlar (0)