Cenevre iptal oldu, gözler bu fuarda!

Koronavirüs nedeniyle iptal edilen Cenevre fuarının ardından gözler New York Otomobil Fuarı'na çevrildi. Akıllara takılan soru ise dünyayı derinden sarsmaya devam eden koronavirisün New York fuarına etki edip etmeyeceği...

OTOMOTİV 10.03.2020, 13:27 Hanife
Cenevre iptal oldu, gözler bu fuarda!

Dünyanın önde gelen otomotiv fuarlarından olan New York Otomobil Fuarı 8-9 Nisan'da basın mensuplarına kapılarını açması beklenirken, 10-19 Nisan tarihleri arasında da ziyaretçileri kabul etmesi bekleniyor. 

Hızla yayılmaya devam eden koronavirüsün fuara etkisine yöenlik açıklamada bulunan New York Uluslararası Otomobil Fuarı başkanı Mark Scheinberg, "Şu anda birileri yapamayacağımızı söylemediği sürece fuar devam edecek" dedi. 

"Hiçbir marka iptal etmedi"

Scheinberg, şu ana kadar corona virüsle ilgisi olmayan katılmama kararları olduğunu ancak virüsle ilgili bir iptalin söz konusu olmadığını belirtti. Hatta iptaller olmadığı gibi Cenevre'nin iptal olmasıyla birlikte tanıtım sayısını artırdıklarını söyledi. 

New York'ta Javits Center'da düzenlenecek olan fuar için dezenfekte işlemlerinin arttırıldığı açıklandı. 

Dev fuarlar iptal edildi veya ertelendi

Tüm dünyadan yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Cenevre Otomobil fuarı ile birlikte, dünyanın en büyük cep telefonu fuarı olan ve Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2020 ve İsviçre'nin Cenevre kentinde her yıl düzenlenen Uluslararası Buluşlar Fuarı'nın corona virüsü salgını nedeniyle iptal edildiği duyurulmuştu.

Benzer şekilde İtalya'da 21-26 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan Mobilya Fuarı da ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar (0)