Cadillac CT5-V Blackwing tanıtıldı

ABD merkezli lüks araba üreticisi Cadillac; Audi A6, Mercedes-Benz E serisi ve BMW 5 serisi gibi otomobillere rakip olarak 'CT5' isimli bir sedan model üretiyor. Söz konusu modeli, 'CTS' isimli eski sedan modelin yeni nesli olarak nitelendirmek mümkün.

OTOMOTİV 06.02.2021, 23:43
Cadillac CT5-V Blackwing tanıtıldı

Cadillac CT5 modelinin, 'CT5-V' şeklinde adlandırılan performanslı bir sürümü de mevcut. Ancak Cadillac, CT5-V'nin bir üst sürümü özelliğindeki daha da performanslı 'CT5-V Blackwing'in tanıtımını gerçekleştirdi. 

CTS-V'de olduğu gibi 6,2 litrelik süper şarjlı V8 motor ile kullanıcıların karşısına çıkan CT5-V Blackwing, 680 hp güç ile 890 Nm tork üretebiliyor. Bu sayede 0'dan 100'e hızlanmasını da 3,7 saniyede tamamlayabiliyor. Modelin ulaşabildiği maksimum hız ise 322 km/s olarak öne çıkıyor.

Otomobilde şanzıman olarak 6 ileri manuel şanzıman standart olarak son kullanıcıya sunuluyor. Seçenekler arasında 10 ileri otomatik şanzıman da mevcut.

'Blackwing' sürümündeki güncellemelerin birçoğu mekanik tarafta karşımıza çıkıyor. Görsel manada ise yalnızca biraz daha geniş ön hava girişleri, karbon fiber ek gövde detayları ve farklı bir ön tampon yer alıyor. 

Cadillac CT5-V Blackwing, Amerika Birleşik Devletleri'nde 85 bin dolarlık (600 bin lira) bir başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. 

Yorumlar (0)