BMW, otomobil piyasasına “son teknoloji” dönüş yaptı 

BMW, ABD’de düzenlenen CES 2022 fuarında “iX Flow” modelini tanıttı. Araç, son teknolojiye sahip olmasının yanı sıra renk değiştirmesiyle ön plana çıktı. 

OTOMOTİV 06.01.2022, 17:27
BMW, otomobil piyasasına “son teknoloji” dönüş yaptı 

Almanya’nın en önemli otomotiv markalarından olan BMW, ABD’de başlayan CES 2022 fuarında rüzgar gibi esmeye devam ediyor. Renk değiştiren otomobil modeli BMW iX Flow’u fuarda dün tanıtan marka, otomobilin o çok konuşulan özelliğini şöyle anlattı: “Renk değiştiren bir kağıt gibi” 

Aracın şimdilik 2 renk seçeneği bulunuyor 

BMW, bu araç için şu anda beyaz ve siyah olarak 2 renk seçeneğini belirlemiş durumda. Bu seçeneklerin zaman içerisinde artırılabileceğini belirten marka, aracın elektroforetik teknoloji tercih ettiğini ancak renk ve tasarım ayarlandıktan sonra hiç enerji kullanmadığını ifade etti. 



Aracın görünümü kişiselleştiriliyor 

BMW iX Flow’a sahip olan sürücüler araçlarının görünümünü kişiselleştirebiliyorlar. iX Flow projesinin başkanı olan Stella Clarke, aracın değişkenliği hakkında şunları dile getiriyor: “Araç, sürücünün kişisel özelliklerine ve değişkenliklerine göre değişiyor. Vatandaşların duydukları zevk nasıl ki değişiyorsa araca binildiğinde de araç değiştiriliyor.” 

BMW, farklı motivasyonlar sunuyor 

Clarke: “BMW, insanlara farklı motivasyonlar sunuyor. Örneğin sürücüler, çok sıcak bir günde direkt siyahı değil de hafif bir rengi tercih etmek isteyebilirler. Soğuk bir günde de ışığı daha fazla çekmek için siyah renkli bir araç isteyebilirler. Bu araç, elektrik sisteminin ihtiyacı olan enerji miktarını, elektrik veya yakıt üretimini azaltma özelliğine sahip. Tamamı elektrik enerjisiyle çalışan bir otomobilde rengin hava durumuna göre değiştirilmesi, alınan yolu artırmaya da yardımcı olacaktır. Renk değiştirme özelliği sayesinde aracın ön panelinin çok ısınması da önlenebilir.” 

Bu araç bir tür deney olabilir 

İnsanlar BMW iX Flow’a karşı hayranlık ve merakla bakıyorlar. CES 2022’nin belki de en dikkat çekici teknolojik ürünü olan renk değiştiren aracı bir tür deney olarak görenler de mevcut. 

Yorumlar (0)