BMW, elektrikli otomobil alanındaki 2023 hedeflerini duyurdu

Elektrikli araç faaliyetlerine tüm hızıyla devam eden Alman otomotiv devi BMW, önümüzdeki 3 yıllık zaman zarfı sonunda ciddi bir satış rakamı bekliyor.

OTOMOTİV 31.12.2020, 01:45
BMW, elektrikli otomobil alanındaki 2023 hedeflerini duyurdu

An itibarıyla flagship modeli iX‘in geliştirme prosesine yoğunlaşan BMW’de, ürün stratejisinin merkezi konumunda elektrik gücü var.

Planlaması gerçekleştirilen yeni ürün yelpazesi ile piyasanın içinde bulunduğu dönüşüme ayak uydurmayı amaçlayan markanın, kısa vadedeki hedefleri arasında satış adetlerini yükseltmek de var. 

Proses ile ilgili faaliyetlerin ve yatırımların sürdüğünü ifade eden CEO Oliver Zipse, 2023 senesine varıldığında, satışların yüzde 20’lik bir oranının tamamıyla elektrikli otomobiller üzerinden sağlanmasını amaçladıklarını dile getirdi. 



"Şarj istasyonları yetersiz"

CEO Zipse, elektrikli otomobiller hususundaki son güncel durum hakkında şu ifadeleri kullandı: 

“Ürün yelpazemizdeki elektrikli otomobil sayısını önemli miktarda artırıyoruz. 2021 ile 2023 yılları arasında başlangıç olarak planlanandan 250 bin adet daha fazla elektrikli araç imal edebileceğimiz bir manzara ile karşı karşıyayız. Tüm bu hedeflerin tamamlayıcısı olması ve elektrikli otomobil planlarına varılması adına, şarj altyapısının geliştirilmesi gerekliliğini de vurgulamak gerekiyor.” 

Oliver Zipse’nin beyanında, şarj altyapılarının ve şarj istasyonlarının an itibarıyla beklenenin çok altında olduğu net bir biçimde anlaşılıyor. 

Alman otomotiv devi, iX ile beraber i4’ü de kısa süreli planlama çerçevesinde kullanıcıların karşısına çıkaracak. 





Yorumlar (0)