BMC Azerbaycan'a 320 otobüs gönderecek!

BMC'nin Azerbaycan'a 320 otobüs ihracatını 2021 yılı içinde gerçekleştireceği bildirildi.

OTOMOTİV 21.12.2020, 17:50
BMC Azerbaycan'a 320 otobüs gönderecek!

Türkiye'nin önemli ticari araç üreticilerinden biri olan BMC, Azerbaycan'a 320 adet yeni otobüs ihracatı yapacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeş ülke Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirdiği resmî ziyarette Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'le birlikte ortak basın toplantısı düzenlemiş ve ardından çeşitli alanlar üzerine anlaşmalara imza koymuşlardı. Çok sayıda anlaşmadan biri de BMC ile BNA (Bakü Nakliyat Agitliği / Bakü Nakliyat Ajansı) arasındaki anlaşmaydı.

Yeni otobüs anlaşması çerçevesinde BMC firması, 2021 senesinde Azerbaycan'a toplam 320 CNG (Compressed Natural Gas / sıkıştırılmış doğal gaz) otobüs teslimatını yapacağı bildirildi.

Bakü Nakliyat Ajansı (BNA) heyeti anlaşmaya imza konulmasından sonra BMC İzmir Pınarbaşı Tesisleri’ni ziyaret etti ve BMC otobüslerini yerinde görüp inceledi ve test etti.

BNA Başkanı Vusal Kerimli ile BMC Yönetim Kurulu üyelerinden Taha Yasin Öztürk, "Sağlıklı Gelecek ve Ebedi Kardeşlik" mottosuyla Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliğini vurgulamak ve Dağlık Karabağ Zaferi'nin anısına zafer ve barışın sembolü olan zeytin ağaçları diktiler.

"Avrupa En İyi Tasarım Ödülü" sahibi BMC otobüsleri, yüksek teknolojiyle üretiliyor ve hem yolcular hem de hem sürücü için ileri düzeyde güvenlik ve konfor sağlıyor. Güçlü manevra kabiliyetiyle kentin en dar sokaklarında bile otomobille seyahat ediyor derecesinde rahat ulaşım olanağı sağlayan otobüsler, CNG kullanımı sayesinde çevre dostu yönüyle de dikkat çekiyor.

BMC'nin ürettiği CNG otobüsler bir süredir de kardeş ülke Azerbaycan'ın ulaştırma sektöründe görev üstleniyor.

Yorumlar (0)