Bir otomotiv devi daha Rusya’daki fabrikasını kapattı

Japon otomotiv devi Toyota, araç üretimi için gerekli olan parçaların temininde yaşanan sıkıntılar sebebiyle St. Petersburg’daki fabrikasını kapattı. 

OTOMOTİV 25.09.2022, 10:41 26.09.2022, 10:28
Bir otomotiv devi daha Rusya’daki fabrikasını kapattı

Otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi ve parça teminindeki zorluklar, öncü şirketleri de derinden etkiliyor. Otomotiv sektörünün lider şirketlerinden olan Toyota, bu kapsamda Rusya’daki bir fabrikasını daha kapatma kararı aldı. Kararın gerekçesi olarak, araç üretiminde gerekli olan parçaların temin edilmesinde yaşanan zorluklar gösterildi. Toyota’dan yapılan açıklamada, fabrika işçilerine maaş ödemelerinin belli bir süre daha devam edeceği vurgulandı. Öte yandan Toyota’nın Rusya’daki araçlarına yönelik satış desteğinin de süreceği duyuruldu. 

Kommersant gazetesi: Toyota, Rus pazarından çekilmiyor

Gelişmeyi okuyucuları ile paylaşan Rus Kommersant gazetesi, Toyota’nın Rus pazarından çekilmediğini yazdı. Fabrikanın geleceğine ilişkin de çalışmaların şimdiden başladığını vurgulayan gazete, “Toyota, araç üretimi için gerekli olan parçaların temininde yaşanan zorluklar sebebiyle St. Petersburg’da bulunan fabrikasını kapatma kararı aldı. Buna rağmen Toyota’nın Rus pazarındaki faaliyetleri aktif olarak devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)