Bir dönem Tesla’nın rakibiydi… İflasın eşiğine geldiler

Tesla’nın en önemli rakiplerinden olan Lucid, bu sene 414 milyon dolar net zarar etti. Üretim hedeflerini yarı yarıya düşüren şirket, bu durumun lojistik sorunlar ve tedarik zincirindeki aksamalar sebebiyle meydana geldiğini duyurdu. 

OTOMOTİV 07.08.2022, 09:51
Bir dönem Tesla’nın rakibiydi… İflasın eşiğine geldiler

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil markası Lucid, finansal raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre şirket bu senenin ilk altı ayında yalnızca 97,3 milyon dolar gelir elde edebildi. Bu süreçte Lucid’in net zararı ise 414 milyon dolar olarak açıklandı. Şirket geçen sene de 218 milyon dolar zarar etmişti. 

Araç üretim hedefi yarı yarıya düştü

Maddi sıkıntılarla boğuşan şirket yetkilileri, bir yandan da üretim hedeflerinde küçülmeye gitti. 2022 yılının ilk 6 ayında yalnızca 1405 araç üretebilen Lucid, yıl sonuna kadar üretim hedefini 6-7 bin araç olarak güncelledi. Lucid Motors CEO’su Peter Rawlinson, sene başında yaptığı açıklamada bu hedefi 13-14 bin olarak duyurmuştu. Geçen yıl finansal raporunu yayımlayan şirket, 2022 yılındaki araç üretim hedefini 20 bin olarak açıklamıştı. 

Rawlinson yatırımcılara seslendi

Üretim hedeflerini kısa sürede peş peşe düşüren şirket yetkilileri, buna rağmen yoğun talep gördüklerini ve şu ana kadar 37 bini aşkın rezervasyona sahip olduklarını belirttiler. Şirketin geldiği son noktaya ilişkin yatırımcılara seslenen Rawlinson, “Yeniden güncellenen üretim hedeflerimiz, yaşadığımız olağanüstü lojistik zorlukları ve tedarik sorunlarını bir kez daha gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)