Bayram öncesi ikinci elde hareketlilik

Kurban Bayramı’na az bir süre kala tatile kendi araçlarıyla çıkmak isteyen yurttaşlar, ikinci el araç piyasasında hareketliliğe sebep oldu.

OTOMOTİV 15.07.2021, 00:26 15.07.2021, 13:19
Bayram öncesi ikinci elde hareketlilik

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte ikinci el araba piyasasında hareketlilik yaşandı. 9 gün olacak bayram tatiline kendi arabalarıyla çıkmak isteyenler, ikinci el araç piyasasında hareketlilik meydana getirdi. Sıfır araçların fiyatlarında son haftalarda yaşanan yükseliş de yurttaşların ikinci el arabalara yönelmesinde etkili oluyor. Galerici esnafı tatil dönemine girilmesi sebebi ile piyasaların hareketlendiğini dile getirirken, en fazla talebin 150 bin TL civarında satılan araçlara olduğunu belirtiyor.

“Satışlar arttı"

Bayram öncesi ikinci el araç piyasasındaki son durum ile ilgili konuşan galerici esnafı Yunus Ete, "Bayram öncesi piyasalarda ciddi bir hareketlilik bekliyorduk. Tatile kendi arabasıyla gitmek isteyenler bu dönemde araç satışlarımızı bir hayli yükseltiyor. Yaklaşık olarak 15 gündür araç satışlarımızda önemli oranda bir artış söz konusu. Ayda 8 ila 10 araç satarken Kurban Bayramı öncesi bu rakam 30'a dayandı." sözlerini sarf etti.

“Faizler çok yüksek"

Galerici Nihat Karip ise "Bayramın yaklaşmasıyla birlikte hareketlilik arttı. Özellikle otomobillerde artış söz konusu. Fiyatı 150 bin TL civarında olan arabalar bu dönemde çok fazla rağbet görüyor. Yüksek fiyata sahip araçlar bu dönemde oldukça az satılıyor. Bunun sebebini faiz oranlarının yüksek olması olarak görebiliriz. Salgın etkilerinin azalması da hareketliliğin artmasına vesile oldu. Bayram tatilini il dışında geçirmek isteyenler araçlara yoğun bir talep gösteriyor. Fiyatlardaki azalış beklentisi de gerçeğe dönüşmeyecek gibi görünüyor. Tatil sezonunda olduğumuzdan, ilerleyen günlerde de satışların devam edeceği kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)