Bayraktar: Türkiye, uçan otomobilde dünya lideri olacak!

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, uçan otomobillerde de Türkiye'nin dünyada lider konumuna gelebileceğini bildirdi. 

OTOMOTİV 08.05.2020, 12:49
Bayraktar: Türkiye, uçan otomobilde dünya lideri olacak!

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Adem Metan Show"a konuk olarak katıldı. 

Bayraktar, tanıtımı gerçekleştirilen ve Türkiye'nin ilk uçan otomobili olan "Cezeri" hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Uçan otomobilde Türkiye'nin lider konumuna gelebileceğinin altını çizen Bayraktar, "Bugünden 15 yıl sonraki oyunlar kuruluyor. Bugün adım atanlar, gelecekte lider olacaktır. Uçan otomobillerde liderler arasına gireriz." dedi. 

Bayraktar'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Savunma sanayi ana lokomatif oldu"

"Savunma sanayisinde dönüşüm başladı. Ülkemizde ana lokomotif oldu diyebiliriz. Bunu genele yaymalıyız. Dünyanın başaramadığı birçok şeyi Türkiye birliği ile başardı. Uçan araba Cezeri de bunlardan biri."

"Otomotivde en büyük devrim elektrikli arabalar"

"Bugün 15 yıl sonrasının oyunları kuruluyor. Bugün bu alanda çalışanlar yarının üreticisi olacaklar. Bu teknoloji kullanılmaya başlandığında üretmeye başlayanların oyuncu olmaları mümkün değil. O gün geldiğinde üretmeye çalışanlar ancak alt yüklenici olurlar. Bu bütün dünyada böyledir. Bunun için ne yaparsanız 'milli ve özgün' olsun diyoruz. Otomotivde en büyük devrim biliyorsunuz elektrikli arabalar."

"Uçan arabalar adım adım hayatımıza girecek"

"Yakında da uçan arabalar gelecek. Önce kırsal yerlerde kullanılacak, sonra adım adım hayatımıza girecek."

"İHA ve AKINCI'nın pilotluğunu yaparak uçma hayalimi gerçekleştiriyordum"

"Uçmak çocukluk hayalimdi. Okul ve iş derken bunu biraz ertelemiştim. İHA ve AKINCI'nın pilotluğunu yaparak o duyguyu yaşıyordum. Bu hayalimi '40 yaşıma gelmeden gerçekleştirmem lazım' diyordum. İlk uçuş çok güzel geçti. Kalkış ve inişi yumuşak yapmıştım. İndiğimizde tabii ıslandık. Çok güzel bir hatıra oldu." dedi.

Yorumlar (3)
Mehmet yayla 4 yıl önce
Yolunuz açık rabbim yardımcınız olsun Allah sayınızı artırsın
Mehmet yayla 4 yıl önce
Yolunuz açık rabbim yardımcınız olsun Allah sayınızı artırsın
Mehmet yayla 4 yıl önce
Yolunuz açık rabbim yardımcınız olsun Allah sayınızı artırsın