Başkentte "kilometre çetesi" çökertildi

Yüksek yol yapan araçların kilometrelerini düşürerek dolandırıcılık yapan çete, Ankara Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği operasyonda çökertildi.

OTOMOTİV 22.06.2020, 11:47
Başkentte "kilometre çetesi" çökertildi

Başkent Ankara'da yüksek kilometrelere sahip olan araçların kilometreleri ile oynayarak dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Konuya ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Asayiş Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin "kilometre çetesi"ne yönelik çalışma başlattığı bildirildi.

Yetkili TÜVTÜRK'te muayeneye giren araçların bir sonraki muayenede kilometrelerinin düştüğünü tespit eden polis ekipleri, araç tescil haritalarını inceleyerek dolandırıcılık suçu işleyen kişileri tek tek belirledi.

Büyük illerden topluyorlar

Gerçekleştirilen operasyonda, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Bursa ve İzmir'den aldıkları kilometreleri yüksek araçların kilometreleri ile oynayarak kat kat düşürüp satışını düşük kilometreliye göre yapan 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü dolandırıcılığın boyutunun anlaşılması için yazılı açıklamasında bir örnek gösterdi. Kilometre Çetesi’nin üyelerinin sattığı araçlardan birinin 350 bin kilometreden 80 bin kilometreye indirildiği, bundan 30 bin lira haksız kazanç sağlandığı belirlendi.

Yorumlar (0)