Bakanlık açıkladı: TOGG ne zaman satışa çıkacak?

Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli aracı Togg için geri sayım başladı. Satışa çıkarılacağı tarih kesinleşen otomobil ile ilgili detaylar Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır tarafından geldi.

OTOMOTİV 12.03.2023, 15:58
Bakanlık açıkladı: TOGG ne zaman satışa çıkacak?

29 Ekim günü banttan indirilen ve vatandaşlara tanıtımı sağlanan Türkiye'nin ilk yerli ve elektrikli aracı TOGG'un fiyatının ne kadar olacağı ve ne zaman satışa çıkacağı araştırılmaya devam ediyor. Bu noktada konu ile ilgili açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’dan geldi.

Togg ne zaman satışa çıkacak?

MÜSİAD Genel Merkez binasında düzenlenen Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamada bulunan Kacır, "Bu hafta Türkiye'nin otomobili Togg için satış işlemlerini başlatacağız. İlerleyen günlerde Togg vatandaşlarımızla bir araya gelecek" dedi.

Togg’un fiyatı ne kadar olacak?

Elektrikli araçların matrah limitinin arttırılması ile beraber bazı modellerin fiyatı tekrar yüzde 10’luk ÖTV dilimi içerisine girerek düştü. Söz konusu düzenleme ile beraber Togg’un satış fiyatı da belli olacak.

Dört çeker ve arkadan itişli olacak şekilde iki farkı çeşitte satışa çıkacağı aktarılan Togg’un 160 kW gücü bulunan arkadan itişli modelinin yüzde 10’luk ÖTV dilimine gireceği tahmin ediliyor.

Dört tekerlekten çekişli 320 kW güce sahip Togg C-SUV adına sağlanacak ÖTV oranı ise yüzde 50 kadar olabilecek. Togg’un 160 kW modelinin fiyatının 1 milyon 100 bin lira ila 1 milyon 300 bin lira arasında değişebileceği öngörülüyor. Bu haftanın başında Togg'un fiyatının duyurulması bekleniyor.

Yorumlar (0)