Bakan Soylu duyurdu: Ehliyet ve kimliklerde çipli dönem başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih’te bir alışveriş merkezinde yaptığı açıklamada ehliyetlerin de artık çipli şekilde olacağını belirterek “İsteyen ehliyetini kimliğe, isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek” ifadelerini kullandı.

OTOMOTİV 11.05.2023, 10:19 11.05.2023, 14:06 Şeyda Gül
Bakan Soylu duyurdu: Ehliyet ve kimliklerde çipli dönem başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih'te bulunan bir alışveriş merkezinde nüfusmatik cihazının açılışını gerçekleştirmesinin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Artık ehliyetlerin de çipli şekilde olacağını belirten bakan Soylu, isteyenlerin ehliyetine kimliğe, isteyenlerin de kimliğini ehliyete yükletebileceğini ifade etti.

Çipli ehliyetin özelliği

Ehliyetlerin de artık çiftli şekilde yapıldığını dile getiren bakan Soylu, “Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak, ehliyetimizi kimliğimize yükledik. Çünkü kimliğimizin çipi vardı. Şimdi çifte ehliyetimiz olacağı için özellikle Avrupa'da sürücülerimiz giderken ehliyet ve kimlik karmaşası olmasın diye Bundan sonra kimliği ehliyet içerisine ekleyebilmeyi kabiliyetini ortaya koyacağız” dedi.

Tek kimlik şartı devam edecek

İsteyenin ehliyetini kimliğe, isteyenin ise kimliğini ehliyete yükleyebileceğini vurgulayan bakan Soylu, tek kimlik şartının aynen devam ettiğini belirtti. Kimliklere ilişkin önemli bir bilgiyi daha paylaşan bakan Soylu, e-imzaların da kimliklere yüklendiğini duyurdu.

Yorumlar (0)