B ehliyeti olanlara müjde: 125 cc'nin altındaki motorları da kullanabilecekler

Motor kullanımına ilişkin yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek” dedi.

OTOMOTİV 11.05.2023, 14:42 12.05.2023, 09:00 Şeyda Gül
B ehliyeti olanlara müjde: 125 cc'nin altındaki motorları da kullanabilecekler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında B sınıfı ehliyete ilişkin yeni düzenlemeler yapıldığını duyurdu. Bakan Soylu, ek eğitimle birlikte bundan sonra 125 cc altındaki motosikletlerin de B sınıfı ehliyetlerle kullanabileceğini açıkladı.

Tek ehliyet yeterli olacak

İki tekerlekli kullanımının arttığını ifade eden bakan Soylu, şehir içi kullanılan motor sayısının azımsanamayacak kadar yükseldiğini belirtti. “Birçok insan, "motor ehliyeti almak durumunda mıyım?" diyor” ifadelerini kullanan bakan Soylu, bunların kullanımının sahibi bir bakanlık olduklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden bakan Soylu, sadece bir iki ek ders alarak 125 cc altındaki motorların B sınıfı ehliyet ile kullanılabileceğini söyledi. Böylece 125 cc altındaki motorlar için farklı bir ehliyet almak gerekmeyecek.

Yorumlar (0)