Aracınızla uzun yola çıkmadan bu uyarıları dikkate alın

Yazın gelmesiyle birlikte tatilciler pandemi koşullarından dolayı daha çok kendi araçlarıyla yola çıkmaya hazırlanıyor. Oto tamir uzmanları ise araçta ufak görünen fakat tamir edilmezse büyük problemlere yol açabilecek sinyallere karşı uyarıyor.

OTOMOTİV 24.06.2021, 12:16 25.06.2021, 09:36
Aracınızla uzun yola çıkmadan bu uyarıları dikkate alın

Yaz aylarına girilmesiyle beraber vatandaşlar tatile çıkmaya hazırlanırken kalabalık otobüslerden uzak durmak amacıyla genellikle kişisel araçlarıyla yola çıkmak yönünde tercihini kullanıyor.

Uzmanlar tarafından vatandaşların yola çıkmadan önce kimi temel bakımlarını yaptırması gerektiği yönünde tavsiye veriliyor. Direksiyon hakimiyetini sağlamaya yarayan rot-balans ayarı büyük bir öneme sahip. Eskişehir’de rot balans ustası Orhan Geçit, önemsenmeyen araç sorunlarının uzun yolda ciddi sorunlara sebep olabileceğini söyleyerek vatandaşlara uyarılar yaptı.

“Büyük araçlarda 80 TL, küçük araçlarda 70 TL maliyet var”

Uzun yola çıkmadan gerekli olan ayarların yaptırılması gerektiğini söyleyen Orhan geçit, ucuz bakımlarla binlerce liralık zarardan kurtulunabileceğini ifade etti.

Geçit, eğer bakımlar ihmal edilirse ortaya çıkabilecek olan sorunlardan bahsederek, “Uzun yola araçlarla çıkmadan önce rot ayarları, ön takım kontrol, lastik hava basınçlarını kontrol etmek büyük bir önem taşıyor. Ön takımdaki en ufak bir problem hayati risklere neden olabilir.

Eğer kontrol edilmezse ve ayar yapılmazsa akslar çıkabilir. Ayarsızlıktan lastikler aşınabilir. Bunların anlaşılması amacıyla muhakkak profesyonel bir inceleme lazım.

Ön takımlar, fren ve lastikler. Araçta en önemli 3 faktör bu. Büyük bir maliyeti de bulunmuyor. Aracı alıp kontrol ediyoruz. Eğer büyük bir arıza, boşluk göremezsek ve bozuk parça çıkmazsa şayet ayar yapıyoruz. Çok zaman da almıyor, yarım saat içinde bir araç çıkıyor. Bir araç yıllık 10 bin kilometrelik yol yapar. Zaten bu da periyodik yağ değişimine denk geliyor. Rot balans ve ön takım kontrollerinin de bu sürede gerçekleştirilmesinde fayda bulunuyor.” dedi.

Yorumlar (0)