Araç satışında fahiş fiyatlar! "100 bin kişi tespit ettik"

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, gayrimenkul sektöründen sonra araç sektörünü olumsuz anlamda etkileyenler için harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu konuda fahiş fiyat artışına neden olan 100 bin mükellef tespit edildiğini açıkladı.

OTOMOTİV 16.08.2022, 11:32
Araç satışında fahiş fiyatlar! "100 bin kişi tespit ettik"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat artışlarına neden olan 100 bin mükellefi tespit ettiklerini duyurdu.

“100 bin mükellef RADAR’a takıldı”

Bakan Nebati, “Kayıt dışı ekonomiyle mücadele etme konusunda oldukça kararlıyız. RADAR sistemimiz vesilesiyle finansal ve mali verilerin detaylı ve sistemsel analizlerini gerçekleştiriyor, büyük bir titizlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gayrimenkul sektöründeki gibi araç sektöründe de suni fiyat artışına neden olup, arz talep dengesini bozanlara imkan vermeyeceğiz. Bu çerçevede, mükellefiyet kaydı olmadan belli bir sayının üstünde araç alım satımı yapan, ikinci el otomobil piyasasında fahiş fiyat artışlarına ve kayıt dışı ekonomiye neden olan 100 bin mükellef Bakanlığımızın RADAR’ına takıldı.” sözlerini kullandı.

“Otomobil alım satımı inceleme altında”

Araç alım satımını RADAR sistemiyle kıskaç altına aldıklarına vurgu yapan Bakan Nebati, şu ayrıntıları paylaştı:

“Buna ilave olarak sıfır ve ikinci el otomobil alım satımı yapan galerici, bayi ve kişiler ile ilgili detaylı tespitler gerçekleştirdik. Vergisel yükümlülüklerini sağlamayan, piyasada spekülasyona neden olan gerçek ve tüzel kişiler ile ilgili gerekli işlemleri yapmaya başladık. Saha denetimleri de devam ediyor.” sözlerini kullandı.

Bakan Nebati, kayıt dışı mücadelede toplumun bütün kesimlerinin desteğinin önem arz ettiğini de dile getirdi

Yorumlar (0)