Araç sahipleri dikkat: Elinizde kalabilir

Ucuz olması nedeniyle tercih edilen fakat motora ciddi oranda zarar veren, deniz suyundan imal edilen antifriz, sürücülerin korkulu rüyası oluyor. Düzce’de uzun senelerdir motor tamiriyle uğraşan Emrah Ustaoğlu, araç sürücülerini piyasada satılan ucuz antifrizlere karşı uyardı.

OTOMOTİV 01.12.2021, 18:16
Araç sahipleri dikkat: Elinizde kalabilir

Piyasada çok ucuz olduğundan dolayı tercih edilen ve deniz suyundan üretilen antifrizler, sürücülerin korkulu rüyası oldu. Motora ciddi oranda hasar veren sahte antifrizler, ustaların dikkatinden kaçmıyor. 

"12 ay kullanılan bir sıvı"

Bahse konu sıvıların sahte olanlarına karşı yurttaşları uyaran Ustaoğlu, "Havalar soğuduğu için antifriz kullanılmak zorunda. Bir an evvel antifrizler kontrol edilip, eksikler varsa tamamlanmalı. Bu sıvı, radyatörün paslanmasını engelliyor, suyumuzu koruyor. Zamanında kontrol etmezsek motor kapakları çatlıyor. İnsanımız havalar soğuduğunda burada yoğunluk oluşturuyor. Bunun için illa soğukların gelmesini beklemek gerekmiyor. Bu sıvı yılın her ayında kullanılması gereken bir sıvı. Sadece kış ayında kullanılıyormuş gibi bir algı var." diye konuştu. 

“Deniz suyuyla üretiliyor"

Piyasada çok miktarda, deniz suyundan üretilen antifrizler olduğunu kaydeden Ustaoğlu, “Her motora antifriz konulmaz. Yeni jenerasyon araçlar için kırmızı antifriz tavsiye ediyoruz. Müşteriler yedek parçacılardan fiyat istiyorlar ve bizim sattığımız ürünlere kıyasla daha ucuz bir meblağ ile karşılaşıyorlar. Bu ucuz antifrizler motorlara ciddi zararlar verebiliyor. Bunun sebebi ise deniz suyundan yapılıyor olması. Bu tür hususlarda paradan kaçmamak gerekiyor." dedi. 

Ustaoğlu, kış aylarında sürücülerin araç sularını sık sık kontrol etmeleri gerektiğini belirterek, sabah araçlarını sürmeden evvel muhakkak çalışır durumda bekletmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Yorumlar (1)
Kelle Bekir 2 yıl önce
Avrupa'da on yıllarca önce yasaklanmış, motorunun ısıtılması için durduğu yerde çalışır vaziyette bırakma uygulamasını yeniden tavsiye eden usta neyin kafası.