Araç sahipleri dikkat! 1 Ağustos’ta sona erecek

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü sona erecek. Taksit ödemeleri mobil uygulamalar üzerinden de gerçekleştirilebilecek.  

OTOMOTİV 29.07.2022, 12:03 31.07.2022, 11:34
Araç sahipleri dikkat! 1 Ağustos’ta sona erecek

Gelir vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) 2022 yılı ikinci taksit ödemeleri pazartesi günü sona erecek. Araç sahiplerinin en geç bu tarihte ödemelerini tamamlamış olmaları gerekiyor. MTV ödemeleri, İnteraktif Vergisi Dairesi üzerinden ya da GİBMOBİL uygulaması sayesinde mobil olarak da ödenebiliyor.  

Ödemeler, mobil uygulama üzerinden de yapılabiliyor

MTV ödemelerinde anlaşmalı bankaların kartları, kredi kartları veya yabancı ülkelerde hizmet sunan bankaların kartları ile kredi kartları kullanılabiliyor. Ödemelerini mobil uygulama üzerinden yapmak istemeyenler; PTT, vergi daireleri ve anlaşmalı bankaların şubelerine giderek de işlemlerini tamamlayabilecekler. 

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifreye gerek olmadan ödenebilecek

MTV ödemelerini İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi üzerinden yapmak isteyenler, ‘Hızlı Ödeme’ kategorisinden herhangi bir şifreye gerek duymadan ‘MTV Ödeme’ bölümüne TC kimlik numarası ve araç plakasını girerek ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu sene 31 Temmuz resmi tatile denk geldiği için MTV ödemelerindeki son tarih 1 Ağustos 2022 olarak belirlendi. 

Yorumlar (0)