Araç sahibi de sanayi esnafı da dertli

Yedek oto parça fiyatlarındaki yükseliş, müşterileri etkilediği kadar esnafı da etkiliyor.

OTOMOTİV 26.10.2021, 00:13 26.10.2021, 16:58
Araç sahibi de sanayi esnafı da dertli

Yedek oto parçalarındaki yükseliş sebebiyle işlerinin neredeyse durma noktasına geldiğini ifade eden Siirt Oto Sanayi esnafı, müşteri bulamadıkları için oldukça zor günler geçirdiklerini dile getirdi. 

"İnsanlar araba kullanmayı bırakıyor"

Sanayi esnaflarından Ferhat Tekin, “Geçtiğimiz yıl randevu usulüyle çalışıyorduk. Ayda 100 ila 150 araç girişimiz vardı. Birkaç gün evvelden randevu alarak geliyorlardı. Fiyatlar o denli yükselmiş ki artık randevuyla bile çalışamaz hale geldik. Haftayı 2-3 tane arabayla kapattığımız bile oluyor. Çoğu günü siftah yapmadan kapatıyoruz. Geçtiğimiz yıl 50 TL'ye aldığımız antifrizi an itibarıyla 150 TL'ye zor alabiliyoruz. Parça fiyatları aşırı derecede yükselmiş durumda. Parça satanlar stokçuluk yapıyorlar. Bu sebeple de parça bulamıyoruz. Bu durumdan dolayı müşterilerimiz mağdur oluyor. Mağdur olmaları sebebiyle arabalarına binmiyorlar, bize de araç tamiri için gelen olmuyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” dedi.

"Arabamı çalıştırmayacağım"

Geçtiğimi yıl 1000 TL'ye yaptırdığı genel araç bakımı için bu yıl 3 bin TL istendiğini söyleyen Mehmet Yüztaş isimli yurttaş, fiyatlardaki yükseliş sebebiyle mağdur durumda olduklarını belirtti. Yüztaş, “Aracımın kış bakımını yaptırmak için buraya geldik. Parçalar altın gibi değerli bir hale gelmiş. Bu gidişle arabayı çalıştırmamayı düşünüyorum. 2020'de 1000 TL'ye yaptırdığım bakım için bu yıl üç kat fiyat istiyorlar. Artık bu işleri bırakacağız." şeklinde konuştu. 







Yorumlar (0)