Araç piyasasında 'kredi' hareketliliği

Taşıt kredilerinde taksit sayısının artırılmasının akabinde sıfır ve 2'inci el araç piyasasında hareketlilik gözlendi. 2'inci el araç fiyatlarında düşüş görüldüğünü kaydeden oto galericiler, yaz mevsiminde hareketliliğin daha çok artacağını öngörüyor.

OTOMOTİV 02.03.2022, 18:20
Araç piyasasında 'kredi' hareketliliği

BDDK (Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu), taşıt kredisi limitlerinin artırıldığını açıklamıştı. Bu çerçevede, kredi limitleri ve taksit sayısında da artışa gidilmişti. Taşıt kredilerinde taksit sayısının artırılmasının akabinde 2'inci el ve sıfır araç piyasasında bir hareketlenme görüldü. Galerici esnafı, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber piyasanın daha da hareketlenmesini bekliyor. 

"Ayda en çok 4-5 araç satıyoruz"

Yaza doğru gidildikçe araç satışlarının artacağını tahmin eden Fahrettin Batı, "Ayda en fazla 4-5 araç satabiliyoruz. 2-3 ay evvel aldığımız araçlar hala elimizde. Kur korumalı mevduat hesaplarının mart-nisan gibi çözülmesi ve tatil döneminin yaklaşıyor olmasından dolayı araç satışlarının artacağını öngörüyoruz." diye konuştu. 

"Çip krizi çözülmeye başladı"

2'inci el araç fiyatlarında düşüşler gözlendiğini dile getiren Batı, "Çip krizi sebebiyle otomobil bayilerinde araç bulunamıyordu. Bu durum yavaş yavaş düzelmeye başlıyor. Döviz kuru, çip krizi ve salgın sebebiyle araç fiyatları yüzde 15 kadar daha yüksekti. Bu yükseklik artık yok." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)