Araç muayene süresi uzatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs önlemleri sebebiyle araç muayene sürelerinin 30 Eylül’e kadar uzatıldığı bilgisini verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı araç sahiplerinden gecikme ücreti alınmayacağını duyurdu.

OTOMOTİV 12.08.2020, 13:26 12.08.2020, 14:43
Araç muayene süresi uzatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisine karşı alınan önlemlerin bir parçası olarak araç muayene süresinin 30 Eylül’e kadar uzatıldığı bilgisini verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, salgın süreci içinde uygulamaya geçilen normalleşme süreci sonrasında araçlarını muayeneye götüren sürücülerin, muayene istasyonlarında yoğunluk oluşturmalarını engellemek ve koronavirüsün vatandaşlara etkisini en aza indirmek maksadıyla böyle bir karar alındığı bildirildi.

Karar çerçevesinde, muayene süresi 3 Nisan-3 Temmuz tarihleri arasında sona eren ve 17 Ağustos'a kadar muayene yaptırılması gereken araçlar için süre son gün 30 Eylül oldu.

Alınan uzatma kararı gereği vatandaşların haklarının korunacağı ve normal araç muayene sürelerini geçerek uzatmadan yararlananların yüzde 5'lik gecikme ücreti ödemeyeceği belirtildi.

Tüm sürücülerin uzatmadan yararlanmak isteyeceği ve yine yoğunluk oluşturacağı beklenirken, söz konusu dönemde 420 bin aracın muayene edilmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)