Araç çiziklerini kapatmada yeni yöntem

Çeşitli sebeplerle araçlar üzerinde meydana gelen kılcal ya da derin çizikler özel boya ve boyama yöntemleri ile kapatılarak, aracın değer yitirmesinin önüne geçiliyor.

OTOMOTİV 12.07.2021, 00:17 12.07.2021, 17:27
Araç çiziklerini kapatmada yeni yöntem

Eskişehir’de araç bakımı üzerine faaliyet gösteren iş yerinin sahibi Caner Dayıoğlu, gerçekleştirdiği boyama yöntemi ile araçta meydana gelen derin veyahut kılcal çizikleri büyük oranda kapattığını dile getirdi. 

"Değer kaybını önlüyoruz"

Dayıoğlu, uygulanan işlemi tek tek anlattı. Kullandığı boyaların sıradan boyalardan farkının çizik içinde donması olduğunu ve ton farkı oluşturmayacak boya seçtiğini ifade eden Dayıoğlu, “Az evvel derin çiziği olan bir otomobilde çizik giderme işlemi yaptık. Fakat bu işlemler zaman zaman 2-3 gün kadar sürebiliyor. Öncelikle çiziğin içini dolduruyoruz, her aracın orijinal boyası yurt dışından getiriliyor. Burada rötuşu herkes yapabiliyor fakat önemli olan boya. Boyayı sürdükten sonra zımpara işlemleri, küçük polisaj işlemleri gerçekleştirilerek, mikron değerlerinde çizikleri ortadan kaldırıyoruz. Bu yöntemde boya çok önemli bir konu. Bu boya diğerlerine nazaran dolgu oluyor, sertleşiyor, kolay kolay kalkmıyor. Çizikleri yüzde 90 oranında yok ediyoruz. Çok dikkatli bir şekilde bakılmadığı müddetçe anlaşılmıyor. Bu sayede de araçta değer kaybı olmuyor.” sözlerini sarf etti.

"30 liralık işlem uygulanarak 15 bin liralık zararın önüne geçiliyor"

Çizikleri ortadan kaldırmak için uygulanan işlemin maliyetleri hakkında da bilgi veren Dayıoğlu, çiziğin boyutuna ve derinliğine göre fiyatların değişiklik gösterdiğini belirtti. Uygulanan boya işlemi ile 15 bin liraya kadar olan hasar kayıtlarının önüne geçildiğini söyleyen Dayıoğlu, “İşlemin maliyeti tamamen çiziğin durumuna göre değişiyor. 30 liradan başlıyor, çiziğin derinliği ve kalınlığına göre fiyat yükselebiliyor. Örneğin aracın kaputunda meydana gelen bir çizik, aracın marka ve modeline göre 10-15 bin lira da olabiliyor fakat bu işlemle bu maliyetleri ortadan kaldırmaya gayret gösteriyoruz.” diyerek düşük maliyetli bir işlemle büyük maliyetlerin önüne geçtiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (1)
Remzi 3 yıl önce
Adresi öğrenebilirmiyiz