Araç alacak ve satacaklara oto galericiden uyarılar 

Otomotiv sektöründeki fiyatlar tavan seviyesini sık sık güncellerken aracını satmak isteyenler için oto galeri sahibi Murat Açıkgöz, önemli uyarılarda bulundu. Bu sürecin geçici olduğunu ve istikrarlı olmak gerektiğini belirten Açıkgöz, insanların aracı sattıklarında aynı fiyata tekrar alamayacaklarını ifade ederken vatandaşları sabırlı olmaları konusunda uyardı. 

OTOMOTİV 19.12.2021, 16:46 21.12.2021, 09:15
Araç alacak ve satacaklara oto galericiden uyarılar 

Otomotiv sektöründeki fiyat artışları sebebiyle aracı olan pek çok vatandaş, kâr elde etmek amacıyla otomobilini satışa çıkardı. Hemen hemen her gün güncellenen ve sık sık yukarı çekilen fiyatlar karşısında satış ilanı verenler içinse oto galeri sahibi Murat Açıkgöz, uyarılarda bulunuyor. 



“İstikrar ve sabır önemli” 

Otomobilini satmak isteyenler en yüksek fiyata nasıl satacağını düşünürken otomobil almak isteyenler de bu yüksek fiyatlarla nasıl satın alacağını düşünüyor. Düzce’de oto galerisi bulunan Murat Açıkgöz, sektörle ilgili şunları ifade ediyor: “Otomotiv sektöründe fiyatlar aldı başını gitti. İnsanlar ucuza otomobil bulmak ümidiyle bekliyorlar fakat böyle bir piyasada beklenmemesi gerekiyor. Fiyatlar, geçtiğimiz haftaya göre pahalı olabilir ancak gelecek haftaya göre ucuz. Bu yüzden satın almayı düşünenler hemen almalılar.” 



“Al-sat yapanlar sebebiyle fiyatlar yükseldi” 

Açıkgöz: “Pandemi öncesinde kayıt dışı alım satım yapanlar ve al-sat işinden para kazananlarla ilgili yaptırımlar vardı. Sık sık denetleme yapılıyordu. Pandemi sürecinde denetlemeler ertelendi. Şu anda denetleme olmaması ve insanların al-sat yapmaları fiyatları yükseltti. Biz de vatandaşların araç salımı yaparken bayi ya da galerileri tercih etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Kurumsal firmalardan alım yapmak çok doğru. Al-sat yapan kişilerle vatandaşlarımız muhatap olmamalı.” 



“Aldığınız araçları hemen satmayın” 

Açıkgöz: “Vatandaşlarımız aldıkları araçları, ellerinde var olanları ‘Aracımızın değeri arttı.’ diyerek satmasınlar. Bugün 100 bin TL artan araçlar yarın 200 bin TL artar. Çünkü yükseliş devam ediyor. Sattıkları aracı tekrar almak isteyenler ise aynı fiyat olur diye hayal kurmasınlar. Aynı aracı tekrar almak için üstüne büyük miktarlarda para koymak gerekiyor. Sabırlı ve istikrarlı olmakta fayda var.” 

Yorumlar (0)