Araba alacaklar dikkat: Fiyatlarda düşüş bekleniyor

2'inci el otomobil piyasasındaki durağanlık sürüyor. Oto galericiler durağanlığın sürmesiyle birlikte 2'inci el otomobil fiyatlarında düşüş gözleneceğini öngörüyor.

OTOMOTİV 31.08.2022, 22:20
Araba alacaklar dikkat: Fiyatlarda düşüş bekleniyor

2'inci el otomobil piyasasındaki durgunluk sürüyor. Bu durgunluk 2'inci el otomobillerin fiyatlarına müspet yönde etki ediyor. Altı ay ve altı bin kilometre düzenlemesi piyasaya pozitif yönde yansımaya başladı. 

Galericiler ise 2'inci el araç piyasasında sadece gerçek alıcıların kaldığını ifade ederken, bu süreç bu şekilde devam ederse 2'inci el araçlarda yüzde 5 veyahut 10 bandında bir indirimin görülebileceğini belirtiyor.

Geçtiğimiz aylara bakıldığı zaman piyasanın yüzde 90'ını al-sat yapan yurttaşların yönettiğini kaydeden galericiler, yeni düzenlemeyle birlikte piyasada al-sat yapan yurttaşların kalmadığını aktarıyor.

"Durgunluk devam ederse fiyatlar da iner"

2'inci el araç piyasasında görülen durgunluğu, al-sat yapan yurttaşların çekilmesiyle ilişkilendiren oto galerici Yılmaz Kebapçı, şöyle konuştu:

“Piyasa şu an durgun. Geçtiğimiz aylarda çok fazla sayıda al-sat yapan vardı. Araç satışlarının yüzde 90'ını onlar yapıyordu. Düzenlemeden sonra yalnızca gerçek alıcılar kaldı. Ayda 11-12 araç satıyordum, bu sayı 1-2 araca kadar düştü. Kredi faizleri bir miktar daha düşerse piyasa canlanabilir. Durgunluk devam ederse fiyatlar da iner. Yaklaşık olarak yüzde 5-10 arasında indirim olmasını bekliyoruz."

"Düzenlemeler bizim için iyi oldu"

2'inci el araç piyasasının durağan süreci sürerse yeni bir indirim beklentisi oluşacağını dile getiren oto galerici Yakup Macit ise “Yaklaşık dört aydır piyasa durgun. Piyasadaki dengesizlik devam ediyor. Çok fazla sayıda al-sat yapan kişi vardı, artık onlar yok. Sıfır kilometre araçlara yönelik bir önlem alındı. Bu düzenlemeler bizim için iyi oldu." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)