Ankara Büyükşehir ücretsiz çekici hizmeti veriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arıza ya da kaza sebebiyle yolda kalan araçların sürücülerine ücretsiz çekici hizmeti sağlayacak.

OTOMOTİV 12.06.2020, 14:40
Ankara Büyükşehir ücretsiz çekici hizmeti veriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı envanterinde kayıtlı 4 ayrı çekici, kaza ya da arıza gibi sebeplerden dolayı aracı yolda kalan sürücülere trafiğin en yoğun olduğu hafta içi 07.00 ile 09.30 saatleri arasında hizmet etmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdilik bu saatler dışında ve haftasonu çekici hizmeti vermeyecek.

Yeni hizmete ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, trafiğin yoğun olduğu saatlerde, diğer saatlere oranla çekici hizmetine daha çok ihtiyaç duyulduğu ve bazen özel çekici hizmeti sağlayan firmaların yetişemediği saatlerde trafiğin rahatlamasına ve sürücülere ekonomik destek sağlamak amacıyla ücretsiz çekici hizmeti verilmeye başlandığı vurgulandı.

ankara ücretsiz çekici

Şehrin ana artelleri olan Eskişehir yolu, Samsun yolu, İstanbul yolu ve Konya yolu üzerinde birer adet olmak üzere toplam 4 ayrı çekici aracının bulunacağının belirtildiği açıklamada, kaza, araç arızası ve her türlü yol yardım için vatandaşlara destek sağlanacağı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklamada ücretsiz çekici hizmetinden yararlanmak isteyenlerin belediyenin beyaz masası olan 153'ü arayarak mevkilerini bildirmelerinin yeterli olacağını kaydetti.

Uygulamaya konulan Ankara Büyükşehir Belediyesi ücretsiz çekici hizmetinden yararlanan bir sürücü hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mustafa Türkcan isimli sürücü, Samsun yolunda arızalanan aracı için 153'ü aradığını ve yardım istediğini, çekicininkısa sürede yardımına geldiğini ifade ederek, gelen çekici ekibin, aracını istediği yere kadar çektiğini söyledi.

Ücretsiz çekici hizmeti için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden bir başka sürücü Talha Onat ise, Eskişehir yolunda aracının arıza yaptığını, Başkent 153'ü arayıp yardım istediğini, telefonunu bıraktıktan sonra kendisiyle çekici görevlilerinin irtibat kurduğunu, aracının kaldığı yeri bildirdikten kısa süre sonra çekici aracının geldiğini söyleyerek, "Bu saatlerde çekici bulmak zor oluyor. Yol ortasında hem kendiniz zor durumda kalıyorsunuz hem de tarfiği olumsuz etkilediğiniz için insanları mağdur ediyorsunuz. Güzel bir hizmet. Ankara Büyükşehir Belediyesine ücretsiz çekici hizmeti sağladığı için teşekkür ediyoruz." dedi.

Yorumlar (1)
Ahmet Duran 4 yıl önce
Saatler çok sınırlı. Aslında boş kaldıkça diğer saatlerde de baksa çok iyi olur