Alman oto devleri Merkel'den yardım istedi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle sıkıntılı bir dönem geçiren Alman oto devleri, Başbakan Angela Merkel'den yardım istedi. 

OTOMOTİV 10.09.2020, 09:54 10.09.2020, 10:04
Alman oto devleri Merkel'den yardım istedi!

Çin'de ortaya çıkarak diğer ülkelere sıçrayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle otomobil üreticileri, sıkıntılı bir döneme girmişti.

Söz konusu otomobil üreticileri, fabrikalarının kepenklerini indirerek üretime ara vermek durumunda kalmışlardı.

Alman oto devleri de bu durumdan olumsuz yönde etkilendi. 

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, bir otomobil zirvesi düzenledi. Söz konusu zirveye, otomotiv üreticileri ve işçi temsilcileri katılım gösterdi. 

Almanya Şansölyesi Merkel'in düzenlediği zirvede net bir sonuca ulaşılamadı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle sıkıntıya giren otomotiv sektörüne federal hükümet tarafından daha çok yardım edilmesine yönelik karar alındı.

Öte yandan, Alman otomotiv sektörünün, pandemi sebebiyle ciddi derecede ekonomik sıkıntılar ile karşılaştığına dikkat çekildi. 

Söz konusu zirvede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ciddi derecede azalan otomobil satışlarını iyileştirmek amacıyla benzinli ve dizel otomobillere ilişkin teşvik primi verilmesine dair bir karar alınmadı. 

Otomotiv sektörünün karşılaştığı problemlerin çözüme kavuşturulması ve teknolojik dönüşüme destek verilmesi amacıyla özel fonlar hazırlanmasına dair fikir birliği sağlandı. 

Merkel tarafından gerçekleştirilen zirvenin, Kasım ayında yeniden düzenleneceği ifade edildi.

Diğer yandan, VDA (Alman Otomobilciler Birliği) de bir açıklamada bulundu.

Söz konusu açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle otomotiv satışlarındaki gelinen durumun "kritik" olduğuna dikkat çekilerek, insanların araba alma konusunda hala çekingen bir tavır sergiledikleri ifade edildi.  

IW (Alman Ekonomi Enstitüsü) tarafından yapılan araştırmada, otomotiv sektörünün Almanya ekonomisindeki yerine değinildi. 

Araştırmada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) otomotiv sektörüne ağır bir darbe indirdiği belirtilerek, global tedarik zincirlerinin kırıldığı ve 2020 yılının Nisan ayında üretimin büyük ölçüde durduğu ifade edildi.

Otomotiv sektöründe istihdamın yarısından fazlasının kısa çalışmaya geçtiği kaydedilen araştırmada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ekonomi üzerindeki etkileri sebebiyle birçok işin kaybedileceğinin öngörüldüğü belirtildi. 

Araştırmada, Alman otomotiv sektörünün, diğer sektörlere kıyasla pandemiden daha fazla etkilendiğine dikkat çekildi.

Alman otomotiv sektörünün 10 senelik aradan sonra ilk defa ciddi derecede istihdam ayarlamaları ile karşılaştığı belirtilen araştırmada, söz konusu sektörün ekonomi üzerindeki itici gücünü bir süreliğine kaybedeceği ifade edildi.

Yorumlar (0)