Alman devinden 4,5 milyar dolarlık yatırım

Almanya merkezli otomobil üreticisi Audi, Çin'in Cilin eyaletinin merkezi olan Çangçun kentinde 4,5 milyar dolar (75 milyar lira) ortak yatırımla elektrikli araç fabrikası inşa ediyor.

OTOMOTİV 30.06.2022, 22:04
Alman devinden 4,5 milyar dolarlık yatırım

Çin medyasında yer bulan habere göre, Audi ile Çin merkezli otomobil üreticisi FAW (First Automobile Works) partnerliğinde kurulan fabrikanın inşasına başlandı.

Audi'nin Çin'de tümüyle elektrikli araç üretmek amacıyla inşa ettiği ilk fabrika olan tesisin 2024 yılında tamamlanması tahmin ediliyor.

Audi'nin Porsche ile elektrikli otomobiller için geliştirdiği PPE teknolojinin kullanılacağı fabrikada, senede 150 bin aracın üretilmesi öngörülüyor.

Ülkede elektrikli araçların yükselişi hız kesmiyor

Çin, dünyada elektrikli otomobillerin en büyük pazarı konumunda yer alıyor. Danışmanlık ve denetim hizmetleri firması PwC Strategy&'nin verileri doğrultusunda, 2022 yılında dünyada bataryayla çalışan her üç elektrikli araçtan ikisi Çin'de alıcı buldu.

Ülke ayrıca, Almanyalı araç üreticilerinin de en büyük pazar payını oluşturuyor. Danışmanlık firması EY'nin verileri doğrultusunda, 2022 yılının ilk çeyreğinde Çin'de satılan araçların yüzde 39'luk kısmı Almanyalı firmalar tarafından üretildi.

Yorumlar (0)