Alman basını: "İşte Türkiye'nin Tesla'sı!"

Alman basını, Türkiye'nin yerli otomobiline övgüler yağdırdı. Söz konusu otomobilden "Türkiye'nin Tesla'sı" şeklinde bahsedildi. 

OTOMOTİV 19.10.2020, 09:55 19.10.2020, 10:25
Alman basını: "İşte Türkiye'nin Tesla'sı!"

Handelsblatt isimli Alman gazetesinden Türkiye'nin yerli otomobiline övgü geldi.

Söz konusu gazete, TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından elektrikli otomobil ekosisteminin meydana getirildiğini ve böylece "Türkiye'nin Tesla'sı"nın üretildiğine dikkat çekti. Yerli otomobilin, Türkiye'nin milli ürün yelpazesine dâhil edileceği kaydedildi. 

"Alman otomotivi için cazip olabilir"

Handelsblatt isimli Alman gazetesi tarafından yayınlanan haberde, söz konusu otomobilin satış fiyatının rekabetçi olması durumunda Alman otomotiv sektörü bakımından da cazip hale gelebileceği vurgulandı. 

Haberde, TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) CEO'su Gürcan Karakaş ile yapılan bir söyleşiye de yer verildi. TOGG'un (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) 2022 senesinin bitiminde Boğaz'da bulunan üretim bandından SUV modelini indireceği belirtilen haberde, bu projenin Gürcan Karakaş tarafından idare edildiği aktarıldı. Söz konu modelin, yüzde 100 elektrikli olduğu kaydedildi. 

"220 mühendis çalışıyor"

TOGG'un (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) yalnızca İstanbul'da bir ofis kompleksine sahip olduğu aktarılan haberde, 220 mühendisin burada çalıştığı belirtildi.

Haberde, Türkiye'nin elektrikli otomobil üretimi alanında da önemli bir konuma sahip olmayı hedeflediğine dikkat çekilerek, 6 şirketin proje için bir araya geldiği ve 3 milyar Euro'dan fazla fon sağladığı ifade edildi.

"Satışlar yüzde 104 arttı"

27 senedir Bosch'ta kariyeri olan Gürcan Karakaş'ın bu projenin patronu olduğu belirtilen haberde, Türkiye'de elektrikli otomobillerin gittikçe yaygınlaştığı ve 2020 senesinin Ocak-Eylül ayları arasında satışların yüzde 104 artış gösterdiği aktarıldı.

Haberde, Gürcan Karakaş'ın, "Hiçbir ülke Türkiye'nin elektrikli otomobil üretebileceğini düşünmüyor. Türkiye, global anlamda rekabetçi olmayı hedefliyor." şeklindeki ifadelerine yer verildi. 

"3.3 milyar Euro yeterli"

Ferdinand Dudenhöffer isimli otomobil uzmanı, Türkiye'nin yerli otomobilin üretimi için ayırdığı paraya işaret ederek, 3.3 milyar Euro'nun iyi başlangıç için yeterli seviyede olduğunu söyledi. 

Haberde, pek çok start-up firmanın elektrikli otomobil alanında kendisini göstermek için rekabet ettiğine dikkat çekildi.

"Yerli ventilatörler de üretildi"

Türkiye'de hükümetin bir süredir bağımsız sanayi politikası yürüttüğü belirtilen haberde, Türk firmalarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için teçhizatların önemli bir kısmını ürettiği aktarıldı.

Haberde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğun bakım hastaları için solunum cihazları (ventilatörler), buzdolapları, LED ekranlar ve gemilerin büyük bir bölümünün yerli ve milli olarak üretildiği kaydedildi. 

"500 kilometre yol kat edebilecek"

Türkiye'nin otomobilinin tek bir batarya şarjı ile 500 kilometre yol kat edebileceği aktarılan haberde, pilin yarım saat içerisinde yüzde 80'e kadar şarj edilebileceği ifade edildi.

Haberde, Gürcan Karakaş'ın "Batarya teknolojisine ilişkin görüşmelerimiz sürüyor. Yurt dışında bulunan rakipler için Türkiye pil üretebilir." şeklindeki açıklamalarına yer verildi. 

TOGG'un (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) uygulama geliştiriciler ile çalıştığına dikkat çekilen haberde, Gürcan Karakaş'ın "Yalnızca otomobil yapmıyoruz, aynı zamanda akıllı cihaz üretiyoruz." şeklindeki ifadesinden bahsedildi. 

Yorumlar (0)