Allah belanı versin Serdar bey!

İnternetteki araç fiyatları, "Kapora alınmıştır, Serdar beye hayırlı olsun" denilerek şişiriliyor. Aracın opsiyonlandığı ileri sürülen ilanların büyük bölümünde "Serdar Bey'e opsiyonlu" ifadesi var. Al-satçılara ait kurgunun sloganı hâline gelen "Serdar bey" deşifre olunca, gerçek satıcılar "Serdar bey hariç herkese satılık!" diyerek alay etmeye başladı. Şişirilmiş fiyatlar yüzünden araba alamayanlar ise "Allah belanı versin Serdar bey!" diyerek fiyat şişirenlere tepki gösteriyor.

OTOMOTİV 17.07.2020, 09:10
Allah belanı versin Serdar bey!

Bazı art niyetli galericiler ve araç sahipleri ile al-saçtılar "opsiyon" oyunuyla ikinci el otomobilde fiyatları suni olarak şişiriyor. İlanına "Kapora ücreti alınmıştır" anlamında "Opsiyonlanmıştır" ibaresi yazılan araç, bir süre sonra sanki satış işlemi gerçekleşmemiş gibi yeniden "satılık ilanı"na konuluyor ancak fiyatı artmış olarak.

İnternette araç bakanlar, emsal teşkil ettiği için daha opsiyonlu araçları da takibe alıyor. Araç opsiyondan çıkıp yeniden satışa sunulunca, aracı takip eden alıcılar, tuzağa düşerek aracı almaya talip oluyor.

Ayrıca internette opsiyonlu araçları inceleyenler, "Bu bu kadar ederse, benimki de bu kadar eder" diyerek kendi aracının fiyatını yükseltiyor. Yeni kişiler de, fiyatı yükselten kişilere bakarak fiyat yükseltiyor. En yeni kişiler ise yeni kişilerin satış fiyatlarına bakarak yükseltiyor. Böylece ikinci elde fiyatlar her geçen gün yüksele yüksele seyrediyor.

Serdar bey alay konusu oldu!

İnternete konulan sahte ilanlarda sözde aracın kaporasını veren ve aracı alacağını belirten kişi için genellikle sahte isim olarak "Serdar Bey" ismi seçiliyor.

Öyle ki al-satçıların ve bazı kötü niyetli galericilerin ilanlarında "Serdar Bey’e opsiyonlandı" ibaresini o kadar çok kullandı ki, internette alay konusu oldu.

İkinci el otomobil satıcısı Fahri Karlık, son dönemde ikinci el otomobil satışı yapan internet sitelerinin tamamında "opsiyonlanmıştır" ibareli ilanlar gördüklerini, hep de "Serdar beye opsiyonlandığını" fark ettiklerini belirterek, bunun yüksek fiyata satış yapmak için bir oyun olduğunu söylüyor. 100 bin liralık araca 120 bin lira yazıp "opsiyonlanmıştır" denildiğini belirten Fahri Karlık, "Normal satıcılar da bunlara bakınca, ikinci el araç piyasası uçuyor" diyor.

"Serdar bey yüzünden araçsız kaldık"

Otomobil almak için ikinci el bayilerini gezen Can Türk isimli alıcı ise son zamanlarda internette "Araç opsiyonlanmıştır. Serdar beye hayırlı olsun" diye bir şey çıktığını ifade ederek şöyle dedi:
"Aracın ilandaki fiyatı 100 binl lira. Ancak "110 bin liraya opsiyonlanmıştır' yazılarak, 'Bak ben 100 bin liraya koydum ama 110 bin bile veren var' demeye getiriyorlar. Tuzağı bilmeyenler de düşüyor ve araç opsiyondan düşürülüp yeniden satışa konulunca hemen talip oluyorlar. Bu Serdar bey yüzünden istediğim fiyata bir türlü araç bulamıyorum."

"Serdar beye itibar etmeyin!"

İkinci el otomobil alım satımı yapan bir firmanın sahibi olan Egemen Kurtçu da "Serdar beye opsiyonlanmıştır" oyununa dikkat çekerek, bunun suni şişirme amaçlı bir oyun olduğunu, itibar edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Opsiyon oyununa el atılması gerektiğini vurgulayan Egemen Kurtçu, sıfır otomobilden pahalı ikinci el otomobillerin olduğuna dikkat çekiyor.

Serdar Bey deşifre oldu, Ahmet Bey ortaya çıktı!

İkinci el otomobil almak isteyen ancak Serdar bey oyununa takılarak alamayanların "Allah belanı versin Serdar bey" diyerek beddua etmesi ve tepki göstermesi üzerine kötü niyetli galericiler ve al-satçılar bu kez işe "Ahmet beyi" soktu.

Bazı ilanlarda gerçek satıcıların "Serdar Bey hariç herkese satılık" ibaresi düşmesi üzerine kötü niyetli satıcılar, opsiyondaki ismi değiştirerek "Ahmet beye opsiyonlanmıştır" demeye başladılar.

Yorumlar (4)
Ali Osman Arslan 4 yıl önce
Sahibinden com gibi ilan siteler aracın kriterine göre otomatik fiyat belirleme sistemini devreye geçirip satıcının gelişi güzel keyfe keder fiyat şişirmesinin biran evvel önüne geçmesi gerekiyor
Yıldırım Tuna 4 yıl önce
Bu serdar beyi bulsak bi.
Yavuz Uğur 4 yıl önce
Adam opsiyonların efendisi
Ayşe Gülnaz 4 yıl önce
Bu serdar denen herif yüzünden arabasız kaldık.