4 otomotiv devi üretimi durdurdu

Otomotiv sektörünün devlerinden Volvo, Jaguar, Land Rover ve Bentley üretimi geçici süreyle askıya aldı.

OTOMOTİV 20.03.2020, 14:34
4 otomotiv devi üretimi durdurdu

Otomotiv sektörünün güçlü isimlerinden Volvo, Jaguar, Land Rover ve Bentley, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle üretimi durdurma kararı aldı. 

Çinli otomotiv şirketi Geely'nin yan kuruluşu olan Volvo'dan yapılan yazılı açıklamada, Coid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının piyasaları zayıflattığı, üretimde aksaklılara yol açtığı ve çalışanların sağlığıyla ilgili endişelere sebep olduğu belirtildi.

Şirketin tüm çalışanların sağlığı ve güvenliğine öncelik verdiği vurgulanan açıklamada, bu çerçevede Volvo Belçika fabrikasının 5 Nisan'a kadar kapalı kalacağı, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki fabrikaların 26 Mart-14 Nisan'da üretime ara vereceği kaydedildi.

Jaguar-Land Rover

İngiltere merkezli otomotiv devi Jaguar ve yan kuruluşu Land Rover'dan yapılan açıklamada da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle İngiltere'deki tesislerde üretimi geçici olarak durdurdukları belirtildi.

Açıklamada, şirketin bu aşamada üretime 20 Nisan'da başlamayı planladığı, Slovakya ve Avusturya'daki üretimin de daha önce alınan karar doğrultusunda durdurulduğu hatırlatıldı.

Bentley

İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle bugün itibarıyla İngiltere'de üretimi durdurma kararı alındığını duyurdu.

Yorumlar (0)