2023 Toyota RAV4 GR Sport özellikleri ve fiyatı

İç ve dış tasarımı ile hayranlık uyandıran 2023 Toyota RAV4 GR Sport’un özellikleri ve fiyatı merak konusu oldu. Peki, 2023 Toyota RAV4 GR Sport hangi imkânları sunuyor, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

OTOMOTİV 21.10.2022, 16:07 22.10.2022, 08:59
2023 Toyota RAV4 GR Sport özellikleri ve fiyatı

Avrupa pazarında Corolla, Yaris, Yaris Cross ve Hilux modellerinde bile ‘GR Sport’ seçeneğini sunan Toyota, bu kategoriye RAV4’ü de ekledi. 2023 Toyota RAV4 GR Sport, diğer modellere kıyasla kozmetik değişiklikleri ve süspansiyon güncellemesiyle dikkat çekiyor. Aracın motor kısmında ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi. 

2023 Toyota RAV4 GR Sport özellikleri

Yeni RAV4 GR Sport; 19 inçlik 5 kollu siyah jantlar, dış tasarımda dodikler, marşpiyel ekler ve tamponlar gibi birçok alanda yer verilen parlak siyah ayrıntıları ve GR amblemleriyle ilk bakışta kendini belli ediyor. Bu özelliklere yan ayna kapakları, A sütunları ve tavan da eşlik ediyor. Aracın içinde ise GR amblemli direksiyonun yanı sıra spor ön koltuklar da görenleri kendine hayran bırakıyor. GR işlemeli ve entegre başlıklara sahip bu koltuklarda yapay deri ve süet karışımı döşemeler kullanıldı. Elektrikli olarak ayarlanabilen bu koltuklar, hem sürücüye hem de yolculara eşsiz bir yolculuk keyfi sunuyor. Sürücü koltuğunda ayrıca hafıza fonksiyonu da yer alıyor. 

2023 Toyota RAV4 GR Sport süspansiyon sistemi

Yeni RAV4 GR Sport’un süspansiyon güncellemeleri de dikkat çekiyor. Bu aracın süspansiyon sistemindeki ayarlamalar, diğer modellere göre biraz daha farklı. Bu kapsamda süspansiyon yaylarının sertleştirildiği ve amortisörlerin daha sportif bir sürüş deneyimine uygun hale getirildiği açıklandı. Toyota yetkilileri, yeni süspansiyon sistemleri sayesinde aracın yol tutuş kabiliyetinin önemli ölçüde arttığını vurguladı. Öte yandan 2023 Toyota RAV3 GR Sport, hibrit ve şarj edilebilir motor seçenekleriyle de satın alınabiliyor. 

2023 Toyota RAV4 GR Sport fiyatı

Toyota RAV4 GR Sport'un ilk teslimatları, 2022 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecek. Yeni aracın fiyatı henüz netlik kazanmasa da 37,990 avroluk diğer donanım seviyelerine göre biraz daha pahalı olacağı düşünülüyor. Türkiye’de ise RAV4 Hybrid'in başlangıç fiyatı 1,5 milyon lira olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)