2022 Toyota Aqua tanıtıldı

2 yıl evvel ABD pazarını terk eden Toyota Prius C, anavatanı Japonya'da hayatına 'Aqua' adıyla devam ediyordu. Toyota, aracın ikinci neslini tanıttı.

OTOMOTİV 21.07.2021, 00:09 22.07.2021, 09:09
2022 Toyota Aqua tanıtıldı

Piyasada bulunduğu 10 yılda yaklaşık olarak 20 milyon satış rakamı yakalayan Prius C'nin mirasını devralan model, Japon otomotiv devinin TNGA-B platformundan yükseliyor. Bu vesileyle yakıt verimliliği yüzde 20 iyileştirilen otomobil, 'Comfort Pedal' ismi verilen tek pedal sürüş donanımına da sahip. Üst paketlerde ise 'E-Four' adı verilen ve 4 tekerlekten çekiş yapan sistem de sunuluyor.

Kesinti durumunda jeneratör modu

2022 model Aqua'nın sahip olduğu özellikle bu kadarla da sınırlı değil. Hibrit güç ünitesinde gücünü almasına karşın kompakt model, tamamen elektrikli araçlarda görülen çift yönlü şarj özelliğine de sahip. Bütün Aqua modelleri, kesinti durumunda otomobili jeneratöre çeviren moda da sahip.

Döndürülebilen sürücü koltuğu ve elektrikli sürüş modu ile yeni Aqua bir hayli iddialı bir kompakt hatchback olmuş. Aks mesafesi 50 mm uzatılan model, arka koltukta oturan yolculara daha fazla diz alanı sunuyor. Bagaj hacminde de büyüme kaydedilen Aqua, boyutu 10,5 inç olan multimedya sistemiyle de marka içinde sınıfında bir ilki yaşatıyor.

Yalnızca elektrik modunda yüksek hız imkanı

Toyota, 2022 model Aqua'nın seri üretim modellerine yüksek çıkışlı bipolar nikel-hidrojen teknolojisini kullanan bataryayı da kazandırdığına işaret ediyor. Bir önceki jenerasyonunun nikel-hidrojen pillerinin tam iki katı güç sunan pil, eşlendiği 1.5 litrelik atmosferik benzinli motorun ivmesini ve tepkisini de önemli ölçüde iyileştirmiş. Bu vesileyle Aqua daha yüksek süratlerde sadece elektrikli olarak yol kat edebiliyor.

Giriş seviyesinde yer alan önden çekişli Aqua B ile 155 bin liradan başlayan fiyat listesi, dört çeker E-Four Z paketi ile 204 bin lirayı buluyor. 









Yorumlar (0)