2021 trafik sigortası ücretleri belli oldu

2021 yılı trafik sigortası ücretleri şehir bazlı olarak belli oldu. 2021 yılında trafiğe yeni çıkacak olan taşıtlarda en pahalı trafik sigortası yine İstanbul'da olacak.

OTOMOTİV 25.12.2020, 01:24
2021 trafik sigortası ücretleri belli oldu

2021 yılının trafik sigortası ücretleri netlik kazandı. Yeni yılda trafiğe ilk defa çıkacak olan araçlarda en pahalı trafik sigortası bin 626 lira ile İstanbul'da olacak. Başkent Ankara, Bursa ve Kocaeli'nde ise bin 580 lira ile ikinci sırada konumlanırken, 19 küçük ilde fiyat bin 457 lirada kalacak.

Meblağ il bazlı belirleniyor

Zorunlu trafik sigortası primlerinde an itibarıyla tavan fiyat uygulanıyor. Prim tavanı şehir bazlı olarak tespit ediliyor. Öte yandan, trafik sigortasında taşıtların sigorta primi 7 farklı adımda belirleniyor. İlk defa araba veya başka bir taşıt alıp sigorta yaptıran kişi, 4’üncü basamak olarak tanımlanıyor.

Sürücü kaza yaparsa, 1’inci basamağa doğru yönelirken, kaza yapmaz ise 7’nci basamağa doğru ilerliyor. 7’nci basamak 3 sene art arda kazaya karışmayan iyi sürücüleri kapsıyor. 1'inci basamakta bulunan sürücüler yüksek prim ödemek durumunda kalırken, 7'inci basamaktaki sürücüler en düşük prim tutarını ödüyor.

1 ve 2'inci sırada konumlanan, yani senede 2 veya daha fazla kazaya karışan araçlar, 'Riskli Sigortalar Havuzu'nda toplanıyor. Söz konusu havuzda yer alan sürücüler, diğer sürücülerden biraz daha fazla prim ödemek durumunda kalıyor.

İstanbul'da 2'den fazla kazaya karışmış araçlar için trafik sigortası 4 bin 65 lira alarak düzenlendi. Küçük illerde ise 2'den fazla kazaya karışan ve 1'inci basamakta bulunan araçlar için 3 bin 643 lira prim ödemesi gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)