2021 Kia Sportage'ın asfalta iniş tarihi açıklandı

Güney Koreli otomotiv devi Kia, Avrupalı Sportage'dan ilk görüntüleri paylaştı. Modelin 1 Eylül'de tanıtılması programlanıyor.

OTOMOTİV 26.08.2021, 00:55 26.08.2021, 01:19
2021 Kia Sportage'ın asfalta iniş tarihi açıklandı

Kia, GT Line donanımını devasa tekerlekler ve iki tonlu bir görünümle sunuyor. Her ne kadar fark edilmiyor gibi olsa da uzun aks mesafesinin daralması sebebiyle çıkacak modelin daha kısa arka kapılara sahip olması bekleniyor. Uluslararası pazardaki Sportage 4,6 metre uzunluğunda ve 2,7 metre aks mesafesine sahip. Bu doğrultuda, Avrupalı kardeşinin çok daha kısa olması ve büyük olasılıkla aynı yükseklik ve genişlikte olacağı bekleniyor. 

 

Çevrim içi lansman, 1 Eylül'de

Modeli daha kompakt bir hale getirmenin biraz ağırlık kaybıyla neticeleneceği öngörülüyor. Ancak bu durum, performans ve yakıt verimliliği yönünden bakıldığında önemli iyileştirmeler yapmaya yetecek kadar kayda değer olmayacak gibi görünüyor.

Elektrikli kurulumda ise turbo şarjlı 1,6 litre benzinli motor ile 67 kWh elektrik motoru ve 13,8 kWh lityum-iyon polimer pil ile bir araya gelecek. Sportage PHEV'ın 1 Eylül tarihinde gerçekleşmesi beklenen çevrim içi (online) lansmanın ardından önümüzdeki ay IAA Münih'teki gösteri aracı olarak otomobil tutkunlarının karşısına çıkması öngörülüyor. Satışların ise sene sonundan evvel başlaması tahmin ediliyor. 









Yorumlar (0)