En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Nerede o eski Ramazan alışverişleri…

GÜNDEM 03.05.2019, 17:13

Ankara’da pazarın kalbi olan Ulus halinde Ramazan ayı öncesi vatandaşlara fiyatları, esnafa satışları sorduk. Bakalım vatandaş torbasını doldurabildi mi?

İslam alemi 11 ayın sultanı olan Ramazan ayına hazırlanıyor. Peki, ‘Nerede o eski Ramazanlar’ dediğimiz gibi vatandaş da ‘Nerede o eski Ramazan alışverişleri’ diyor mu? İşte bu sorunun cevabını bulmak için, Ankara’da pazarın kalbi olan Ulus halinde hem vatandaşlara hem de esnafa mikrofon tuttuk.

Vatandaşların çoğu fiyatların birkaç ay önceye göre daha makul olduğunu fakat alım güçlerinin olmadığını ifade etti. Bazı vatandaşlar ise fiyatların uygun olduğunu Ramazan ayı içerisinde de alışveriş yapacaklarını söylediler.

Esnafta da bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Kimi fiyatların yüksek olduğunu ve satışların az olduğunu söylerken kimi de fiyatların normal olduğunu ve işlerin yolunda olduğunu ifade etti.

Ulus haline uğrayanların çoğunun bir iki torba ile alışverişi tamamladığını söyleyebiliriz. Vatandaşlar Ramazan ayı öncesinde büyük bir alışveriş yapmadıklarını da belirttiler. Kimi para oldukça alışveriş yapacağını söylerken kimi de kalabalık aileler kalmadığı için büyük alışverişlere ihtiyaç olmadığının altını çizdi.

Haber: Hande Atasoy
Görüntü: Uğur Atasoy

Yorumlar (0)