Twitter’dan Türkiye hamlesi: temsilci atıyor

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Twitter, Türkiye’ye temsilci atayacak.

MEDYA 19.03.2021, 12:03 19.03.2021, 15:57
Twitter’dan Türkiye hamlesi: temsilci atıyor

Türkiye’nin daha önce duyurduğu erişim yavaşlatma uygulamasına günler kala açıklamada bulunan Twitter platformu, Türkiye'nin şartlarını kabul edeceğini ve temsilci atayacağını duyurdu.

Twitter’ın bu açıklamasının ardından ise şu ana dek Türkiye’deki mevcut yasal düzenleme gereği temsilci bulundurma konusunda adım atmayan tek platform olarak Pinterest kaldı.

Düzenlemeye uyacağını taahhüt etti

Türkiye’nin aldığı karar doğrultusunda herhangi bir adım atmadığı için reklam cezasıyla karşı karşıya kalan Twitter’ın aldığı kararla yeni düzenlemeye uymayı taahhüt ettiği bildirildi.

Sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilci bulundurmasını öngören düzenlemenin 1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmesiyle beraber Türkiye'ye ilk temsilci atayan Rus VK platformu olmuştu. Twitter’ında bu karara uyacağını açıklamasının ardından henüz bu karar doğrultusunda bir adım atmayan yalnızca Pinterest uygulaması kalmış oldu.

Para cezaları geri adım attırdı

Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul etmeyen sosyal medya platformlarına yaptırımların ilk adımında 10 milyon lira ve ikinci adımında 30 milyon lira olmak üzere toplamda 40 milyon lira para cezalarının kesilmesinin ardından bahsi geçen platformlar birer birer Türkiye’de temsilcilik bulundurma kararını kabul etmeye başlamıştı.

Yorumlar (0)