Twitter Azerbaycan'ın "fikir özgürlüğünü" kapattı

Muzaffer Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgalindeki öz topraklarını azat etmesi Twitter'ın zoruna gitti. Azerbacyan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un Twitter hesabı askıya alındı.

MEDYA 05.11.2020, 08:21 05.11.2020, 16:14
Twitter Azerbaycan'ın "fikir özgürlüğünü" kapattı

Üzerinde anlaşılan üç ayrı insani ateşkesi ilk 10 dakika içinde ihlal eden Ermenistan'dan öz topraklarını kurtarmakta kararlı olan Azerbaycan ordusunun ilerleyişi Twitter'ı da rahatsız etti. İlham Aliyev'e ve Bakü yönetimine her türlü sansürü uygulayan, sadece kendilerine ve kendi fikrinden olanlara fikir özgürlüğü isteyen güruhun içinde yerini alan Twitter, söz konusu Türkler olunca fikir özgürlüğünün ruhuna fatiha okuttu.

Ceyhun Bayramov'un hesabı askıya alındı

Ermenistan'ın belgesiz, mesnetsiz, kanıtsız iddialarını gerçekmiş gibi sahiplenen Batı basınının Azerbaycan yönetimine uyguladığı sansüre sosyal medya devi Twitter da katılarak Azerbaycan Dışişleri Baskanı Ceyhun Bayramov'un sosyal medya hesabını askıya aldı. Twitter'ın bu hamlesine yine bu platformdan büyük tepki geldi. Twitter gelen tepkilerin de bir bölümünü sansürlemeye başladı.

Trump'a da sarsür

Küreselcilerle mücadele edeceğini defalarca açıklayan ABD Başkanı Donald Trump da seçim yarışı sırasında Twitter'ın sansürüne maruz kaldı. Trump'ın hiçbir şekilde hakaret bulunmayan ve sıradan bir bilgilendirmeyi içeren ifadelerine Twitter tarafından "yanlış bilgi" etiketi yerleştirilmişti.

Yorumlar (0)