TRT’nin yeni dizisinin adı, “Bir Zamanlar Kıbrıs” olarak açıklandı!

Yönetmenliğini Hakan İnan’ın üstleneceği, senaryosu Emre Özdür ile Başar Başaran imzası taşıyacak olan ve gerçek bir vatan mücadelesini konu alacak olan yeni dizinin adı “Bir Zamanlar Kıbrıs” olarak açıklandı. Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini hikaye edecek olan dizide Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu ve Pelin Karahan başrollerde yer alıyor.

MEDYA 06.02.2021, 12:26 08.02.2021, 09:18
TRT’nin yeni dizisinin adı, “Bir Zamanlar Kıbrıs” olarak açıklandı!

Başarılı dizilere imza atan TRT, konusu daha önce açıklanan yeni dizisinin adını da izleyicileriyle paylaştı. Çekimleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başlayan yeni dizinin adı ise, “Bir Zamanlar Kıbrıs” olarak belirlendi. Başrlıca rollerde Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun yer alacağı dizinin hikayesi, Kıbrıs olaylarının şiddetlenmeye başladığı dönem olan 1963 yılından başlayan bir zaman diliminde geçecek.

Kemal Dereli ve ailesinin sürgün hikayesi

Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini işleyecek olan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi, Kıbrıs’ta yaşanan gerçek olaylardan yola çıkarak büyülü pastoral coğrafyada neşeli bir hayat süren sakız tüccarı Dereli ailesini merkezine alacak. Ancak Kıbrıs’ta ‘Kanlı Noel’ olarak bilinen olayların başlamasıyla beraber, Dereli ailesi de diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Kasabalarından sürdürülen ve birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri birbirlerini ararken, Kemal Dereli de kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelecektir.

Dizide Kemal Dereli karakterini Ahmet Kural, eşi İnci’yi Pelin Karahan, Türkiye’den adaya gizli görevle gelen Ankaralı karakterini Serkan Çayoğlu, nişanlısını ise Gülper Özdemir hayat verecek. Ayroca  Rum komutan Samson’u Tayanç Ayaydın, Kıbrıs Türk Lideri Rauf Denktaş’a da Devrim Saltoğlu canlandıracak. Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Hasan Küçükçetin, Miray Akay, Deniz Baytaş, Ahmet Sömers, Hakan Güner, Nebil Sayın, Emre Törün ve Bade Arazlı bulunuyor. Erol Avcı’nın yapımcısı olduğu dizide yönetmenliği Hakan İnan ve senaryo da Emre Özdür ile Başar Başaran imzası bulunacak.

Yorumlar (0)