TRT Yetenek programına, 2021 yılında da başvurular devam ediyor!

TRT’nin yeni mezunlar için sağladığı ve Yetenek Sende, İşin TRT’de’ sloganıyla yola çıktığı “TRT Yetenek” istihdam programında yeni dönem başvurular devam ediyor. Başvurular, internet üzerinden alınacak.

MEDYA 03.02.2021, 11:48 03.02.2021, 14:47
TRT Yetenek programına, 2021 yılında da başvurular devam ediyor!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu yani TRT, yeni sektör mezunlarına istihdam fırsatı sunmaya devam ediyor. İkinci kez açtığı ve ‘Yetenek Sende, İşin TRT’de’ sloganıyla yola çıktığı “TRT Yetenek” projesi kapsamında başvurular, 29 Ocak’ta başlamıştı. 2020 yılında ilk kez hayata geçirilen “TRT Yetenek” programına 44 bin 185 aday başvurmuştu. 7 aşamalı zorlu değerlendirme sürecinin ardından ise 266 kişi, başarılı olup TRT’de çalışmaya başlamıştı.

İstihdam, 7 farklı aşama yoluyla yapılacak

12 Mart 2021 tarihine kadar sürecek olan TRT Yetenek başvuruları, kariyer.trt.net.tr/yetenek web adresi üzerinden yapılabilecek. Program, üniversitelerin lisans bölümlerine ait mezuniyet belgelerini 2021 yılında teslim edebilecek öğrencileri, 01.01.2018 tarihi itibarıyla lisans mezuniyetini elde edenleri ve yayıncılık hayatında kariyer yapmayı hedefleyen genç yeteneklere yönelik olacak. Program kapsamında TV ve Radyo İçerik, TV ve Radyo Teknik Fonksiyonlar, Bilgi Teknolojileri, Pazarlama Stratejisi, Dijital Strateji, Kurumsal Fonksiyonlar ve Dijital İçerik bölümlerinde istihdam edilecek öğrenciler alınacak.

Programa giriş, 7 aşamalı değerlendirme süreciyle devam edecek. Bu süreçler ise şu şekilde; Genel Yetenek ve Yabancı Dil Sınavı, Video Proje Sınavı, Grup Vaka Sınavı, Kişilik Envanteri, İnsan Kaynakları Mülakatı ve Birim Mülakatı. Sürecin “Grup Vaka Sınavı” bölümüne kadar her şey ‘online’ olarak yapılacak. Aşamaları geçen öğrenciler, TRT’de çalışmaya başlayacak.

Yorumlar (0)