TRT 1’de yaşanan değişim, izleyiciye tanıtım gecesinde sunuldu!

1 Şubat Pazartesi akşamı, TRT 1’de yaşanan değişimler izleyiciye sunuldu. “TRT 1 Tanıtım Gecesi” programı kapsamında oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın sunuculuğunda TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ve TRT’nin sevilen yapımlarının ekran yüzleri konuk oldu.

MEDYA 02.02.2021, 10:33
TRT 1’de yaşanan değişim, izleyiciye tanıtım gecesinde sunuldu!

Son dönemde bünyesinde gerçekleştirdiği projelerle yurtiçi ve yurt dışında oldukça iyi bir ivme yakalayan TRT, “Özü Sözü İnsan” sloganıyla da bunu en üst seviyede gerçekleştirmeye devam ediyor. 1 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleştirilen TRT 1 Tanıtım Gecesi’nde ise, TRT1’in değişime uğrayan yüzü tanıtıma sunuldu.

TRT’nin dünya markası haline getirilmesi amaçlanıyor

Gecenin sunuculuğunu, daha önce “Diriliş Ertuğrul” ile ekran karşısına çıkan ve şimdi “Barbaros” dizisiyle ekrana dönmeye hazırlanan oyuncu Engin Altan Düzyatan üstlendi. Programın konuğuu ise, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren oldu. TRT’de yapılan çalışmaları anlatan İbrahim Eren; inancın, umudun, insanlığın ve iyiliğin dünyadaki sesi olmak amacıyla yola çıktıklarını ve Türkiye’nin tarihinden ve kültüründen etkilerle projeler ürettiklerini belirtti.

TRT World Forum ile dünyaya açıldıklarını belirten Eren; Haber, Belgesel,Çocuk, Spor ve  Müzik gibi kanalların da  kendi alanlarında başarılı izlenme oranları yakalandığını söyledi.  İstanbul ve Konya’da Uluslararası TRT Film Platoları’nı kurduklarını söyleyen Eren, yeni projelerini bu setlerde çekeceklerini belirtti. Gençlere yönelik dijital projelerinin de olduğunu belirten Eren, ayrıca TRT Çocuk’un sevilen çizgi dizilerini dijital oyun olarak farklı bir projede değerlendireceklerini belirtti. İbrahim Eren, TRT’yi dünya markası haline getireceklerinin de altını çizdi.

TRT 1’in sevilen ekran yüzleri, bağlantılarla konuk oldular

Geceye ayrıca, TRT 1’in sevilen yapılarımın ekran yüzleri de bağlantılarla konuk oldular. Kanalın değişimine ortak olan diziler ve programların ekran yüzleri ise şu şekilde; Uyanış: Büyük Selçuklu’dan Buğra Gülsoy, Ekin Koç ve Hatice Şendil; Masumlar Apartmanı’ndan Ezgi Mola ile Birkan Sokullu, Payitaht "Abdülhamid" dizisinden Bülent İnal ile Bahadır Yenişehirlioğlu, Gönül Dağı’ndan Berk Atan ve Gülsüm Ali İlhan, Tövbeler Olsun’dan Erkan Can ve Güven Kıraç, Benim Adım Melek’ten Kutsi ve Nehir Erdoğan, Tozkoparan İskender’den Çağan Efe Ak, Yusuf Gökhan Atalay ve Tuana Naz Tiryaki, Seksenler’den Şoray Uzun, Hacı Ali Konuk ve Onur Dilber, Acemi Anneler’den Melis Yıldırım, Yağmur Öztürk, Merve Üçer ve Begüm Topçu, Türkan Hanım’ın Konağı’ndan Arzu Yanardağ, Fazlası Zarar program sunucusu Ezgi Sertel, Gündem Ötesi ve 3’te 3 program sunucusu Pelin Çift ve Hayatın Ritmi program sunucusu Dr. Halit Yerebakan bağlantılarla yer aldılar.

Yorumlar (0)