Terkoğlu ve Kılınç tutuklanmıştı... OdaTV kapatıldı!

Libya'da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun cenaze törenine ilişkin OdaTV’de yayımlanan haber sebebiyle gözaltına alınan OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile haberi yapan gazeteci Hülya Kılınç, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kanunu’nda düzenlenen "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan tutuklandı. Bunun üzerine OdaTV erişime engellendi.

MEDYA 06.03.2020, 09:39
Terkoğlu ve Kılınç tutuklanmıştı... OdaTV kapatıldı!

Odatv’de yayınlanan haber sebebiyle gözaltına alınan OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarına ait bilgileri iletişim araçları aracılığıyla yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Söz konusu haberde, Libya'da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun rütbesi, görev yeri, resmi ve hatta ailesinin kimliğine erişilebilmesini kolaylaştıracak bilgilerin bulunduğu kaydedildi. 

OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, "Türkiye’nin büyük şehirlerinden birinde belediye başkanının, siyasi parti yöneticilerinin, vatandaşların katıldığı bir cenaze töreni, devletin nasıl gizli kalması gereken bir bilgisi olabilir." açıklamasında bulundu. 

Diğer yandan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, 7 bin 80 TL adli para cezası aldı. Mahkeme tarafından "kamu görevlisine hakaret" suçundan verilen bu ceza için hükmün açıklanması geri bırakıldı. 

Site erişime engellendi

Diğer yandan, OdaTV internet sitesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan kararla erişime engellendi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan kararda, şu ifadelere yer verildi:

"5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 05/03/2020 tarihli kararına istinaden bu internet sitesi hakkında idari tedbir uygulanmaktadır."

Yorumlar (0)