Tele1: Erdoğan'ın polisleri cemevlerine işiyor!

Tele1 sunucusu Musa Özuğurlu, köpeklerle cami basan Alman polisini ve Merkel'i savunmak için "Türkiye'de Erdoğan'ın, Soylu'nun polisleri cemevlerine girip rahatlıkla işeyebiliyor" iftirasını attı.

MEDYA 29.10.2020, 08:41 29.10.2020, 15:48
Tele1: Erdoğan'ın polisleri cemevlerine işiyor!

21 Ekim'de Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Mevlana Camisi'ne 150 polis botlarını çıkarmadan polis köpekleriyle sabah namazı saatlerinde baskın yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Başbakan Angela Merkel'in bunu izah edemeyeceğini söylemişti.

CHP'li belediyeler tarafından fonlanan Tele1 televizyon kanalının skandalları bitmiyor. "Gün Başlıyor" sabah programını sunucusu Musa Özuğurlu, köpeklerle ve botlarla cami baskını yapan Alman polisini ve Angela Merkel’i savunmak için Türk polisine ağır suçlamada bulundu.

Musa Özuğurlu, "Türkiye'de Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Soylu'nun başında bulunduğu emniyet teşkilatının memurları cemevlerine girip rahatlıkla işiyor" ifadelerini kullandı.

Sert tepkiler 

Tele1'e ilk tepki İçişleri Bakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan geldi. Twitter hesabından Tele1 sunucusu Musa Özuğurlu'nun söz konusu görüntüsünü paylaşan İsmail Çataklı, Mevlid Kandili'ne işaret eden, mübarek gecede iftira atan Tele1'in rezil sunucusunu (Musa Özuğurlu) önce Allah'a, sonra millete havale ettiğini belirtti. İsmail Çataklı, sadece teröriste, hırsızlarla, uğursuzlarla uğraşmadıklarını, aynı anda içimizdeki Fransızlarla uğraştıklarını ifade etti.

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Ebubekir Şahin ise yazılı açıklama yaparak, Tele 1 sunucusu Musa Özuğurlu'nun muhalefet etme uğruna kahraman Türk polislerine iftira atmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Esefle kınıyorum." dedi.

Kamu vazifesi yapan yayıncıların gazetecilik meslek ilkelerini unutup toplumda infiale yol açabilecek açıklamalarda bulunma özgürlüğünün olmadığını ifade eden RTÜK Başkanı, RTÜK olarak buna asla müsaade etmeyeceklerini, söz konusu yayın ile ilgili olarak incelemenin başlatıldığını bildirdi.

Yorumlar (0)